Спорт із запахом зими!

29 листопада 2023, 9:13
ННВ Клінічний центр "Ветмедсервіс"

   Незвичний захід відбувся у неділю 26 листопада у клініці дрібних тварин ННВ Клінічний центр «ВЕТМЕДСЕРВІС» – Запахові тести клубу MaliGuards Club K9. Мова йде про цікавий і захопливий вид спорту з собаками – Ноузворк.

   У перекладі з англійської «nose work» означає роботу носом. А собаки, які займаються ноузворком вчаться шукати носом три конкретні запахи – корицю, гвоздику та апельсин.
   Запахові тести є першою сходинкою на шляху спортивної кар’єри у ноузворк. Заліки із трьох перелічених запахів дають допуск до участі у змаганнях.
   Змагальні виступи теж поділяються за рівнями складності від пошуку одного виду запаху до пошуку усіх трьох запахів одночасно, і за місцем пошуку – обшук приміщення, автомобіля, пошук серед предметів або на вулиці.
   В Україні ноузворк стає дедалі популярнішим видом спорту з собаками, адже не потребує багато устаткування та простору для занять, і є легко дається собакам будь-якого вік, розміру, породи і без породи.
   Уважно спостерігаючи за своїм собакою, який шукає запах за командою, власник починає набагато краще розуміти свого вихованця, відмічати найменші зміни у його поведінці, передбачати дії. Такий вид дресирування допомагає і собакам якнайкраще пристосуватися до свого власника, підхоплюючи його бажання з півслова та з пів погляду.

   Учні клубу дресирування собак MaliGuards Club K9, який працює на дресирувальному майданчику Факультету ветеринарної медицини, успішно склали тести. Серед них і студентка нашого факультету Крістіна Пузійчук, яка разом зі своїм лабрадором Емою вже активно готується до нового спортивного сезону.

Бажаємо спортсменам та їхнім чотирилапим напарникам успішних стартів та подальших звершень!!!
Мирного всім неба!!! Все буде Україна!!!

Завідувач кафедри ветеринарної гігієни
Ім. проф. А.К. Скороходька В’ячеслав Соломон

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook