Менторство у рамках виконання проекту TREATY

29 листопада 2023 року
   Спектр освітніх заходів, які передбачені проєктом TREATY, що виконується на факультетах механіко-технологічному та конструювання та дизайну, надзвичайно широкий. Це і проведення навчальних занять із дисциплін, осінні школи, екскурсії на підприємства та установи тощо. Одним із напрямків підвищення рівня фахових компетентностей учасників проєкту, які забезпечують перехід на чисту і стійку енергію та цифрові технології та є метою його виконання, є менторство. Сам термін „менторство” означає процес взаємодії більш досвідченої в певній сфері людини з менш досвідченою, при якому відбувається передача знань, навичок, вмінь.
   Так під час виконання своїх проєктів студенти обох факультетів отримували настанови, рекомендації та ґрунтовні консультації від їхніх керівників (менторів) – науково-педагогічних працівників. Зокрема, Максим Савченко (студент механіко-технологічного факультету) та Віталій Миргородський (студент факультету конструювання та дизайну) під керівництвом доцента Наталії Цивенкової підготували проєкти за тематикою розробки та застосування газогенераторів. За результатами захисту своїх проєктів вони отримали добрі оцінки.
   Можна привести і інші приклади успішного менторства на обох факультетах: менторами виступали професор Генадій Голуб, професор Вячеслав Братішко, доцент Любов Шимко, професор Юрій Ромасевич. Під їхнім керівництвом підготовлено чимало студентів. Це підводить нас до висновку, що така форма передачі знань є ефективною як за формою взаємодії ментора зі студентом так і за змістом отриманих результатів.
 
Наталія Цивенкова,
доцент кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту
імені М. П. Момотенка

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook