Магістри ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження успішно захистили кваліфікаційні роботи

29 листопада 2023 року

 Заключна декада листопада для магістрів ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження спеціальностей 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» була присвячена захисту кваліфікаційних робіт.
Захист кваліфікаційних робіт – відповідальний момент, адже здобувачі вищої освіти підтверджують рівень здобутих теоретичних знань, набутих практичних навичок, розвинутих фахових компетентностей.
Незважаючи на складну ситуацію та виклики воєнного часу, захист магістерських робіт відбувся в очному форматі.
Для спеціальності 141 працювали дві екзаменаційні комісії, які очолювали: Олександр Новосельцев, завідувач відділу Інституту загальної енергетики НАН України та Олександр Трохимець, голова комітету з енергетичного права Національної асоціації адвокатів України.

 

 

 

 

Серед випускників кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій члени комісії виокремили роботу Владислава Михулі «Підвищення рівня енергоефективності гуртожитку №7 шляхом запровадження концепції «Розумна будівля», науковий керівник – доцент Іван Радько. Запропоновані сучасні енергоефективні технології з економічним обґрунтуванням, які заслуговують на практичне впровадження.
Також викликала зацікавлення робота Дмитра Новака «Дослідження та випробування електричних апаратів за допомогою апаратно-програмної випробувальної установки ISA CBA-1000», науковий керівник – доцент Віталій Наливайко. Це яскравий приклад ефективного застосування студентами новітнього обладнання, встановленого в лабораторіях нашого інституту.
Такі результати, як було зазначено, вже сьогодні можна реалізувати на базі провідних підприємств України.

 

Серед випускників кафедри інженерії енергосистем екзаменаційна комісія відзначила роботу Дарії Новак, науковий керівник професор Віктор Каплун. Робота пов’язана з аналізом нормативно-правового забезпечення реалізації «розумних» мереж в Україні. В даній роботі проаналізовано та систематизовано велику кількість законодавчих документів. Отримані результати можуть бути використані, як в навчальному процесі так і науковій роботі.
Також комісія відзначила доповіді студентів, які працюють за фахом та мають практичний досвід. Такі доповіді супроводжуються цікавими діалогами і навіть дискусіями. Саме такою була доповідь Олександра Саєнка, науковий керівник доцент Олександр Гай, за темою «Обґрунтування технічних рішень при проектуванні цифрових підстанцій на прикладі об’єктів «ДТЕК Регіональні розподільчі мережі».

 

 

Приємно, що студенти Юрій Скригунець та Олександр Білецький, які служать в лавах ЗСУ, підготували випускові роботи і показали високий рівень знань.

Екзаменаційну комісію зі спеціальності 151 “Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології” очолив Юрій Бобрик, випускник інституту, а нині - начальник управління елеваторного бізнесу агрохолдингу «Астарта-Київ».

 

 

Всі студенти, які були допущені до захисту кваліфікаційних робіт зробили якісні доповіді про результати досліджень, мали у своєму доробку розроблені математичні та імітаційні моделі об’єктів керування.
Цікаві роботи представили магістри Павло Уханьов (тема «Компьютерно-інтегрована система керування багатопильно-обрізного верстата з плаваючими пилами на базі КТЗ Haiwell» з розробкою моделі багатопильно-обрізного верстата з плаваючими пилами, керівник професор Ігор Болбот), Дмитро Котигорошко (тема «Комп’ютерно-інтегрована система керування насосною установкою підвищення тиску на базі КТЗ Siemens» з розробкою моделі насосної установки підвищення тиску, керівник професор Ігор Болбот).
Деркач Олексій виконав роботу на тему «Дослідження та вдосконалення комп’ютерно-інтегрованої системи керування температурою у камері охолодження напівфабрикатів із використанням комплексу технічних засобів ОВЕН» з розробкою моделі камери охолодження напівфабрикатів, керівник доцент Алла Дудник.

 

 

Члени екзаменаційної комісії відмітили високий рівень підготовки випускників та їх готовність до вирішення виробничих завдань. Своїми доповідями та презентаціями вони продемонстрували високий рівень знань. В результат понад 90 кваліфікованих магістрів енергетиків та автоматників поповнили когорту фахівців.


Бажаємо нашим випускникам успіхів, невичерпної енергії, натхнення, наполегливості, життєвої мудрості та успішної кар’єри!

Ігор Болбот, Сергій Усенко,
гаранти освітньо-професійних програм ОС «Магістр»

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook