Студенти-економісти побували на екскурсії у Верховній Раді України

23 березня 2015 року
Верховна Рада України

      11 березня 2015 р. студенти економічного факультету під керівництвом викладачів кафедри фінансів і кредиту Л.А. Олійник, Ю.В. Негоди, І.М. Титарчук відвідали Верховну Раду України. Захід відбувся в рамках вивчення дисциплін «Бюджетна система, «Бюджетний менеджмент», «Місцеві фінанси». 
     Екскурсія була дуже змістовним. Студенти розширили свої знання про законотворчі процеси та основні історичні віхи розвитку українського парламентаризму. А ще дізналися багато нового про систему підготовки рішень, роботу апарату Верховної Ради, взаємодію депутатів під час пленарних засідань.

     

     До речі, сесійний будинок Верховної Ради є не тільки важливим осередком політичного життя країни, а й архітектурною пам’яткою нашої столиці.
     Будинок парламенту споруджувався протягом 1936-1939 років і на початку літа 1939-го був прийнятий державною комісією з оцінкою «відмінно», а його автор В. Заболотний через рік удостоєний Державної премії та призначений головним архітектором м. Києва. Ця будівля є зразком «української архітектурної класики». У ній ще з 25 липня 1939 р. відбуваються засідання українського парламенту. Будинок увінчує купол з металу і скла, через який освітлюється зала для сесійних засідань. Остання розрахована на 1000 місць та має загальну площу близько 650 м². У холі відбуваються термінові засідання депутатських фракцій і груп, розміщено кулуари ложи преси, де відбуваються прес-конференції, брифінги, інтерв'ю.
     Під час парламентських слухань та розгляду конкретних питань у сесійній залі в фойє третього поверху виставляються тематичні інформаційні експозиції. В день екскурсії була розміщена експозиція «Крим наш»
     З перших хвилин студенти були вражені красою та масштабами величної будівлі. Особливо вражає картина під назвою «Державотворення»


 

     Саме на ній автор Кулаков О. Г. зобразив момент прийняття Акту проголошення незалежності України.
    Щороку понад 100 студентів та нещодавніх випускників вишів можуть спробувати власні сили у сферах державного управління та законотворення, в тому числі і у Верховній Раді України. Конкурсний відбір на участь у Програмі стажування у Верховній Раді України оголошується наприкінці весни і триває близько двох місяців. 

     
     

     Адміністрування Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади здійснює громадська організація «Ліга інтернів», що об’єднує випускників минулих років за підтримки Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво».
     Сподіваємося, що зовсім скоро у Верховній Раді з’явиться більше знайомих облич.

Вікторія Костюк,
доцент кафедри фінанси та кредит

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook