Майбутні технологи з виробництва і переробки продукції тваринництва за результатами очного навчання успішно підтвердили здобуті знання з біохімії

1 грудня 2023 року

     У студентів 2 курсу бакалаврату спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» успішно завершився в очному форматі курс вивчення дисципліни «Біохімія у тваринництві», викладання якої забезпечує кафедра біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого. Цей курс представлений теоретичним і практичним матеріалом зі статичної, динамічної й функціональної біохімії тварин. В ньому акцентується увага на особливостях протікання обмінних процесів в організмі сільськогосподарських тварин.

Курс розрахований на 2 навчальні семестри. Значна частина навчальних занять в 2022-2023 н.р. пройшла в очному форматі. В осінньому семестрі 2023-2024 н.р. студенти 2 курсу ТВППТ на всіх лекціях та лабораторних заняттях працювали в аудиторіях  та лабораторіях першого й дванадцятого навчальних корпусів.
Викладання цієї дисципліни впродовж року забезпечували доктор педагогічних наук, доцент Лариса Кліх, кандидат біологічних наук, доцент Валерій Цвіліховський, кандидат біологічних наук, доцент Ольга Тупицька та асистент Ігор Грищук.
Впродовж навчального курсу майбутні технологи з виробництва та переробки продукції тваринництвав лабораторії біохіміїопанували основні поняття щодо хімічного складу організму тварин, розуміння його фізико-хімічних процесів, таких як кислотно-лужний гомеостаз, осмос, сорбція, будова та функціонування колоїдних систем клітин та ін. Значну увагу в цьому курсі було приділено вивченню функцій біологічно-активних речовин, у тому числі ферментів, гормонів, вітамінів і мінеральних сполук та їх впливу на продуктивність сільськогосподарських тварин, а також розглянуто особливості протікання процесів обміну вуглеводів, ліпідів, білків і нуклеїнових кислот.

 Особливу увагу приділено вивченню шляхів протікання біохімічних процесів, які забезпечують енергетичний баланс, підтримання гомеостазу, а також ріст і розвиток організму тварин. Акцентовано увагу на біохімічному складі тканин і біологічних рідин живого організму та процесах, що в них відбуваються.

 

Щиро вітаємо студентів першої, другої та третьої груп другого курсу ТВППТ з успішною здачею екзамену з дисципліни «Біохімія у тваринництві» та запрошуємо продовжити опанування такої складної й цікавої науки на наукових гуртках кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого.
 
Віктор Томчук, завідувач кафедри
 біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого
Лариса Кліх, професор кафедри
біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook