Перші магістри журналістики НУБіП України відкривають нові горизонти: успішний захист магістерських робіт

24 листопада 2023, 17:29
НУБіП України

Сучасний світ потребує кваліфікованих журналістів, здатних розуміти та аналізувати складні суспільні процеси. У Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбувся важливий момент: перша група магістрів спеціальності «Журналістика» успішно захистила свої магістерські роботи, підтвердивши високий рівень професійної підготовки.

Марина Навальна, завідувачка кафедри журналістики та мовної комунікації, доктор філологічних наук, професорка, звернулася до студентів у день їхнього магістерського захисту зі словами підтримки та натхнення: "Нехай сьогоднішній день буде світлим символом вашої праці та зусиль. Розкрийте свій потенціал і нехай цей захист буде великим кроком у вашому професійному розвитку".

Заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету Світлана Харченко ознайомила студентів із наказом про проведення підсумкового етапу навчання – захисту магістерських кваліфікаційних робіт, представила голову - проф. Ірину Майданюк та членів екзаменаційної комісії - проф. Марину Навальну, проф. Світлану Харченко, проф. Миколу Степаненка, а також побажала успішного захисту робіт.

До привітань долучилася доктор філологічних наук, професорка та кураторка групи  Тетяна Семашко. "Момент захисту роботи - це своєрідна відзнака вашого глибокого розуміння предмету, енергії та зусиль, вкладених у ваші дослідження. Вірю, що кожен з вас - особливий, талановитий і здатний досягти великих висот у своїй сфері. Нехай ваші знання, впевненість і любов до вашої професії будуть вашими головними рушійними силами сьогодні" - зазначила вона.

Студенти, вивчаючи сучасні технології та тенденції журналістики, протягом двох років активно працювали над своїми дослідженнями та проєктами. Вони вивчали теорію та практику журналістики, отримували навички роботи з різними медіаплатформами та розвивали креативність у створенні власних матеріалів.
Важливим кроком для кожного став захист магістерської роботи. Студенти представили перед комісією результати своїх досліджень, де змогли спрезентувати не лише свої знання, а й вміння аналізувати, вишукувати оригінальний підхід, застосовувати отримані знання на практиці.

“Особливості висвітлення фактів агресії на території України західними інтернет–ЗМІ у період 2022-2023 рр.” (виконавець -- Анастасія Вегнер, науковий керівник - проф. Світлана Харченко): у дослідженні було розглянуто особливості висвітлення російсько-української війни в дискурсі західних медіа.

“Новітні модуси жанру художнього воєнного репортажу: 2022-2023 рр.” (виконавець -- Наталія Адамчук, науковий керівник - проф. Тетяна Семашко): робота фукусувалась на дослідженні еволюційній моделі художньго воєнного репортажу.

“Інтернет–журналістика як сучасний вид медіа” (виконавець -- Юлія Бухарова, науковий керівник - Тетяна Семашко): у роботі було з'ясовано функціонування інтернет-журналістики як нового інтегрованого інформаційного середовища.

Серед магістерських робіт були як загальносуспільні, так і спеціалізовані, охоплюючи широкий спектр аспектів сучасної журналістики. Голова екзаменаційної комісії проф. Ірина Майданюк та її члени проф. Марина Навальна, проф. Світлана Харченко, проф. Микола Степаненко із задоволенням спостерігали за захистом робіт та ставили питання.

Захист магістерських кваліфікаційних робіт не тільки підтвердив високий рівень академічної підготовки студентів, але й став вагомим кроком до нових досягнень та професійного зростання в галузі журналістики.

Дякуємо нашим науковим керівникам, викладачам кафедри журналістики та мовно комунікації за знання, за переданий досвід, за людяність і високі стандарти!

Анастасія Вегнер,
студентка 2 курсу магістратури спеціальності «Журналістика»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook