Чоловіча збірна НУБіП України з волейболу відібралася до третього етапу Кубку України

1 грудня 2023 року
НУБіП України
  24-26 листопада у м. Львів відбувся 2-й етап Кубку України з волейболу сезону 2023-2024 рр. Команди змагалися у групах «Д», «Е», «Ж». 12 команд виборювали путівку до сімки найкращих, що потрапляють у наступний етап Кубку. Кожна група налічувала по 4 команди. Перші два місця одразу потрапляли до сімки і одну найкращу обирали з команд, що посіли треті місця в групах.

  Збірна НУБіП України змагалася у групі «Е», де їй протистояли 2 команди вищої ліги і одна другої. У цій групі достроково поза конкуренцією виявився МСК «Дніпро». А друге місце посіла збірна НУБіП України, яка після двох ігрових днів мала дві поразки. Проте у вирішальний момент підопічні Миколи Вишневського зуміли зібратися, і третю й четверту партії поєдинку з «Хотинськими козаками» провели на дуже високому рівні. Просто нестримним в атаках був діагональний Андрій Ярмолюк (ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження), який у підсумку набрав 18 очок. Також гарно працював під сіткою Антон Васильченко (ф-т конструювання та дизайну), що набрав 12 очок.
 
  За підсумками змагань до сімки найкращих потрапили: ВК «Бахмут-ШВСМ» м. Бахмут, «Поділля» м. Хмельницький, МСК «Дніпро» м. Черкаси, ВК «Кривбас» м. Кривий Ріг, ВК «Покуття» м. Снятин, «НУБіП України» м. Київ, ВК «Горіш» Делятинська ТГ.
  У наступному етапі турніру до сімки нинішніх щасливчиків приєднаються п'ять команд Суперліги-Дмарт – ВСК «Буковина», «Поліція охорони-ЗУНУ-Динамо», «Буревісник-ШВСМ», ВК «МХП-Ладижин» і «Решетилівка-Барком-Кажани». Апріорі саме вони вважаються фаворитами, однак це досить умовне визначення, адже у кубкових змаганнях цілком реально будь-що. Уся ця дюжина колективів буде розподілена на три квартети, звідки до вирішального «Фіналу восьми» вийдуть лише переможці груп. А там вони складуть компанію чотирьом найсильнішим клубам Суперліги за підсумками минулого сезону – ВК «Прометей», «Епіцентр-Подолянам», ВСК «Юридична Академія» та ВК «Житичі-Полісся».
  Жеребкування 3-го етапу Кубку України має відбутися 30 листопада. Сам же етап пройде з 26 по 28 грудня у місті Черкаси.
 
Микола КОСТЕНКО,

завідувач кафедри фізичного виховання 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook