Про візит слухачів осінньої школи за програмою «Біоенергетичні системи в аграрному виробництві» за проектом TREATY до Інституту відновлюваної енергетики Національної академії наук України

3 грудня 2023, 16:24
    У період з 16 по 29 листопада 2023 року проходив візит слухачів осінньої школи за програмою «Біоенергетичні системи в аграрному виробництві» за проектом TREATY в рамках Ініціативи EIT HEI «Розбудова інноваційного потенціалу вищої освіти» до Інституту відновлюваної енергетики Національної академії наук, який є провідним науковим центром у галузі відновлюваної енергетики України. 

   Співробітник відділу сонячної енергетики Володимир Шевчук ознайомив слухачів осінньої школи із реалізованими проектами систем сонячної енергетики, які змонтовані на території інституту, розповів про ефективність таких систем.
   Це системи на базі сонячних нагрівачів, системи сонячних панелей встановлених під заданим кутом до горизонту та сонячна система, яка постійно слідкує за сонцем.

   Співробітник відділу геотермальної енергетики Володимир Севрюк продемонстрував діючу систему опалення інституту тепловими насосами «повітря-вода» та «вода-вода».

   Співробітник відділу геотермальної енергетики Володимир Севрюк продемонстрував також експериментальну систему використання сонячної енергії для отримання водню за допомогою електролізера та послідуючого використання накопиченого водню для виробництва електроенергії за допомогою паливного елементу. 

   Загалом, слухачі осінньої школи виявили значний інтерес до обговорюваних питань. 

    Професор Геннадій Голуб та доцент Наталія Цивенкова подякували керівнику відділу відновлюваних органічних енергоносіїв Геннадію Четверику за теплий прийом та організацію практичного навчання.

Професор Геннадій ГОЛУБ
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook