Випуск студентів освітнього ступеня «Магістр» кафедри педагогіки гуманітарно-педагогічного факультету

3 грудня 2023, 20:09

1 грудня 2023 року на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України відбулось урочисте вручення дипломів випускникам магістрів спеціальності «Освітні педагогічні науки». 2023 навчальний рік через війну був не простий, але, з вірою в Перемогу, і все ж подарував традиційне вручення дипломів випускникам магістерських програм. Щасливі усмішки, теплі слова, щирі побажання зробили цей день дійсно святковим і незабутнім.

Урочиста церемонія вручення дипломів випускникам гуманітарно-педагогічного факультету розпочалася виконанням гімну факультету та внесенням прапора.

ʼ

Традиційно відкрила свято декан гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України Інна Савицька, яка зазначила, що нинішній період складний для всіх і випуск 2023 року назавжди залишиться особливим і незабутнім, оскільки відбувається в умовах повномасштабної російсько-української війни. Так, у надскладний для країни час випускники отримують свої дипломи. Понад 60 наших студентів сьогодні у лавах Збройних Сил України борються з рашистським ворогом. Вона зазначила, що кожен з нас зобов’язаний щоденній мужності ЗСУ за те, що має можливість жити і продовжувати займатись своїми справами, а перед випускниками відкриваються великі можливості для самореалізації в особистому і професійному житті. На сцену були запрошенні випускники, які служать в Збройних силах України, але знайшли змогу приїхати на вручення дипломів. Такі випускники є і на кафедрі педагогіки – Владислав Кудрявцев, який навіть захист своєї магістерської роботи записував в окопі. Інна Миколаївна подякувала випускникам за те, що вони обрали гуманітарно-педагогічний факультет, проявили волю і характер, здобуваючи вищу освіту в такий нелегкий час, і запросила їх приводити навчатись на факультет уже своїх дітей, адже якість і сучасність знань тут гарантована.

Для кожного закладу освіти вручення дипломів – то фінішна подія, підбиття підсумків, усвідомлення пройденого шляху. Для кафедри педагогіки , 2023 рік такий нелегкий і сповнений випробувань, насправді виявився врожайним: 72 вчорашніх здобувачів магістерського рівня вищої освіти отримали дипломи про закінчення навчання у славетному закладі освіти: освітня професійна програма «Педагогіка вищої школи» (денна) – наставник к.пед.н. Ольга Сироєжко, освітня професійна програма «Педагогіка вищої школи» (заочна), «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті» (заочна) – наставник к.пед.н. Леся Маценко, освітня професійна програма «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті» – наставник д-р пед.н. Олександр Кучай. Із них 7 магістрів отримали дипломи з відзнакою.

Першими на сцену для отримання дипломів вийшли ті, чиї особливі старання і успіхи в оволодінні знаннями увінчалися отриманням документу про отриману освіту з відзнакою! Із рук декана гуманітарно-педагогічного факультету Інни Миколаївни Савицької вони отримали не тільки дипломи з відзнакою, а й приємні відзнаки від факультету – грамоти й подяки.

Від імені всіх наставників з вітальним словом до випускників звернулась доцент кафедри педагогіки Леся Маценко, яка заначила, що весь період навчання випускників 2023 року був складним і приніс багато горя, смутку і переживань. Серед випускників є сміливці, які з перших днів війни стали на захист України. Є, на жаль, болючі втрати. Є студенти, які змушені були жити в окупації, втратили рідних людей та свої домівки. Є й такі, хто, рятуючись від війни, поїхав до іншої країни. Тому підтримка наставників і одногрупників у такій складній ситуації була вкрай необхідною. У цих надскладних умовах студенти найбільше потребували розуміння і підтримки. Наставники постійно підтримували зв’язок з групою, за потреби надавали психологічну допомогу. Випускники НУБіП України не тільки отримували допомогу, але і надавали її іншим, займаючись різними видами волонтерства, як в Україні, так і за кордоном.

Зі словами побажання успіхів на професійному шляху та вдячності педагогам кафедри, виступив завідувач кафедри педагогіки професор, д-р пед. н. Руслан Сопівник. Він наголосив випускникам, що не можна зупинятися на досягнутому, треба мріяти про власну історію успіху та йти до поставленої мети заради особистих здобутків та звершень, і знає, яким величезним потенціалом володіють нинішні випускники. Лише працелюбність, професійна компетентність та відповідальне ставлення до справи надають переваги в очах інших.

Свято супроводжувалось музичними вітаннями народного артиста України Романа Рудого та науково-педагогічних працівників кафедри культурології.

Шановні наші випускники, ще один важливий крок у Вашому житті зроблено, ще одна сходинка до вершини успіху і благополуччя подолана. Бажаємо Вам, щоб і подальше просування шляхом власного зростання, було успішним, легким і безперешкодним, адже саме Ви у майбутньому будете розвивати українську націю та відстоювати цінності, за які сьогодні такою важкою ціною бореться Україна.

Асистент кафедри педагогіки
к.пед.н Ольга Сироєжко


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook