Європейський досвід інноваційної діяльності в сільському господарстві у фокусі уваги факультету аграрного менеджменту

1 грудня 2023 року
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

           30 листопада на базі ННІ неперервної освіти і туризму Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся Міжнародний науково-практичний AKIS SPEAKING CLUB  за участі представників наукової та освітянської спільноти, міжнародних організацій, здобувачів вищої освіти.

У цьому заході взяли участь викладачі кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності і здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня зі спеціальності 073 Менеджмент.

 

Метою цього заходу було вивчення роботи підходу системи передачі знань та інновацій у сільському господарстві та визначення місця НУБіП України у цьому процесі.

На початку заходу виступив Mr. Rozwadowskiy Richard, ключовий експерт з питань розвитку сільських територій, проєкту ЄС IPRSA. Він коротко охарактеризував даний проєкт, звернувши увагу на важливість участі у системі AKIS нашого університету, оскільки НУБіП України є провідним закладом  освіти, науки і культури в Україні, маючи при цьому аграрне спрямування. Він звернув увагу на те, якими навичками повинні володіти сучасні професіонали, на необхідність постійної оцінки ринкових запитів від роботодавців.

Катерина Крикуненко, консультант з питань розвитку системи AKIS в Україні, к.е.н., доцент кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва визначила основні можливості , які  відкриває AKIS для університету. Також вона зробила акцент на  ролі НУБіП України у передачі знань, сприянні інноваціям та наданні консультацій і послуг для підтримки аграрних підприємств.

 

Володимир Отченашко, д.с.-г.н. професор, начальник науково - дослідної частини НУБіП України охарактеризував  наукову та інноваційну платформа НУБіП України, яка сприяє проведенню науково-дослідної роботи співробітниками з урахуванням стану та перспектив розвитку досліджень у відповідних галузях науки і техніки, кадрового забезпечення, матеріальних і фінансових можливостей.

Ольга Витвицька, д.е.н., професор кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва НУБіП України, керівник Стартап- школи НУБіП України, розповіла про можливості Стартап-школи, яка є середовищем для найпрогресивніших інноваторів будь-якого спрямування, де творча молодь має ідеальні умови для втілення своїх ідей. Особливістю функціонування Стартап-школи є те, що на її платформі учасники отримують теоретичні знання та практичні навички в області створення інноваційних проектів, оскільки досвідом і знаннями у цій сфері діляться представники ділової спільноти, експерти місцевого і міжнародного рівня. Враховуючи інтеграцію до європейського наукового простору та використання передового досвіду створення проєктів європейськими колегами, ця програма стала часиною інноваційного середовища ЄС.

Mr.  Karl Daniel Klee, CEO EDUNAUK,  детально охарактеризував основні підходи  до підготовки студентів у країнах Європйського Союзу. Також він звернув увагу на те, які  напрямки підготовки студентів слід розвивати в рамках  майбутнього вступу до ЄС.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook