Використання недеревинної продукції лісу у лісових господарствах Волинської області

10 листопада 2023, 15:00
Кафедра лісівництва ННІ ЛіСПГ НУБіП України

 10 листопада 2023 року відбулося чергове засідання наукового гуртка «Лісознавство та практичне лісівництво» на якому гуртківці обговорювали використання недеревинної продукції лісу у лісах України та мали добру нагоду познайомитися з досвідом використання недеревних ресурсів лісу у філії «Маневицьке лісове господарство» ДП «Ліси України», який представляла інженер з лісокористування вищезазначеного господарства – Ірина ОСТАПЧУК.

Філія «Маневицьке лісове господарство» ДП «Ліси України» є однією з передових філій з комплексного ведення лісового господарства, де окрім деревини здійснюється заготівля і переробка недеревинних ресурсів лісу. Так у 2022 році було заготовлено 50 тонн березового соку, а у 2023 році – 42 тонни, з якого було виготовлено широкий асортимент напоїв з ароматизаторами – шипшиною, сухофруктами, яблучним соком, соком чорноплідної горобини. Всього консервний цех філії випускає більше 50 видів консервованої продукції, що реалізується на внутрішньому ринку та експортується в європейські країни.

У 2015 році було відновлено виробництво хвойного екстракту, що дало можливість переробляти порубкові рештки та мати від цього певний дохід. Асортимент консервованої продукції, а також можливість її придбання представлено на інтернет сторінці за посиланням https://lisovychok.org/?tfc_storepartuid[283171896]=%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B8&tfc_div=:::#contacts.

Після цікавої, професійної презентації гуртківці ставили запитання інженеру з лісокористування Ірині ОСТАПЧУК та приймали активну участь в обговоренні використання недеревинної продукції та її переробки у лісових господарствах України.


Керівник гуртка Вячеслав ЛЕВЧЕНКО

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook