Лісове бджільництво очима студентів

24 листопада 2023, 15:00
Кафедра лісівництва ННІ ЛіСПГ НУБіП України

 24 листопада 2023 року відбулося чергове засідання наукового гуртка «Лісознавство та практичне лісівництво» на якому гуртківці заслухали презентаційну доповідь студента 3 курсу 1 групи – Андрія ТКАЧЕНКА на тему: «Лісове бджільництво». У доповіді були представлені історичні етапи розвитку бджільництва на теренах України, а саме бортьове, колодне та рамкове бджільництво. Доповідачем були підняти питання відновлення організації пасік у лісових господарствах нашої країни, як прибуткової справи. Детально були розглянуті вимоги законодавчо-нормативної бази щодо розміщення пасік у лісі, а також проаналізована наявна кормова база у лісових господарствах та запропоновані шляхи її поліпшення.

Акцентувалася також увага на першості нашої країни серед країн Європи щодо обсягів заготівлі меду, а також детально були представлені продукти бджільництва – віск, пилок, прополіс, маточне молочко, забрус та ін. Кожен продукт бджільництва має свої особливості у його появі та виробленні, а також лікувальні властивості. Охарактеризовано використання кожного продукту бджолами та людьми.

Цікавими були також факти про витрачання зусиль бджолами для отримання 100 г меду їм потрібно відвідати близько 100 тис. квіток та подолати відстань у 46 тис. км, що є більше довжини екватора.

Після цікавої доповіді гуртківці активно ставили запитання Андрію ТКАЧЕНКУ та отримували повні вичерпні відповіді. Чимало гуртківців поділялися власним досвідом приватного бджільництва, що викликало жвавий інтерес серед усіх гуртківців.

Керівник гуртка – Вячеслав ЛЕВЧЕНКО,
студент 3 курсу 1 групи – Андрій ТКАЧЕНКО

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook