Філологи вивчають історію, культуру, традиції свого народу

4 грудня 2023 року

 

У Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулася виставка, присвячена дев’яностим роковинам Голодомору 1932-33 років, яку відвідали студенти першого курсу спеціальності 035 Філологія разом зі своїми наставниками Інною Конончук і Олександром Артьомцевим. З нагоди пам’ятного дня неймовірну за красою колекцію ляльок-мотанок презентували українські майстрині.

  Українці вірили, що в ляльці присутній дух роду, який оберігає членів своєї сім’ї від усіляких негараздів та передає вікову мудрість і знання прийдешнім поколінням.
  Варто зазначити, що серед розмаїття сучасних ляльок народні ляльки з тканини є особливим видом з неосяжною енергетикою, які мають цілющий вплив на людину. Сьогодні маємо можливість спостерігати період відродження української національності, культури, народних ремесел.

  Українська мотанка є не просто іграшкою, а й оберегом, символізує непереривний зв’язок між поколіннями та є посередником між живими та мертвими душами, має чарівні властивості. Історично вона є архетипом, адже із часу виникнення й до сьогодення зберегла багато значень.

  Ми народилися і живемо на такій чудовій, багатій мальовничій землі — Україні. Тут жили наші предки, живуть наші батьки, тут корінь роду українського що сягає сивої давнини. І де б ми не були, але завжди будемо відчувати поклик рідної землі. Тільки ті, хто знає історію, культуру, традиції свого народу, той хто поважає і пишається цим, завжди буде відчувати тепло своєї родини, віру у свою країну, її щасливе майбутнє.

Інна КОНОНЧУК,
старший викладач
кафедри іноземної філології і перекладу

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook