Відвідування студентами екологами вистави «Незрівнянна» в період екзаменаційної сесії

1 грудня 2023, 10:29
Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка

 «Життя – театр, а люди в ньому – актори!» - ця крилата теза видатного актора й поета Вільяма Шекспіра актуальна нині, як ніколи. За нинішньої ситуації, яка склалася в країні, постійними робочими буднями, нервовими напруженнями і стресами, обов’язково має бути час для відпочинку. Саме тому, у розпал екзаменаційної сесії, куратором студентів 2-го курсу І групи спеціальності 101 «Екологія» Євгенієм Бережняком були запропоновані відвідини до Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка.

В останній день осені у театрі «гралася» вистава «Незрівнянна» відомого українського актора і режисера-постановника Анатолія Хостікоєва та чудової акторки Наталії Сумської, сюжет якої побудований на основі п'єси сучасного англійського драматурга Пітера Квілтера. Слід зазначити, що вона присвячена мистецтву, спроможному творити дива, фантастично впливати на людей, зачаровувати, захоплювати, відкриваючи в кожному талант добра, світла, щиросердності, краси. У цій виставі актори вибудовують ідеальний світ, у якому не існує зла, заздрощів, горя, всіх тих бід, які супроводжують людину протягом життя. Тут царює музика, краса фантастичного світу театру і неймовірне, ідеальне єднання людських душ. Не випадково п'єсу було переведено 15 мовами, а її постановку здійснено у 22 країнах світу.

Вистава, яка тривала понад 2,5 години з антрактом, сподобалася студентам і дала можливість хоча б на цей короткотривалий період часу «переключитися» на хвилю легкого гумору і справжнього естетичного задоволення від побаченого. А дехто, навіть, щиро рукоплескав, не лише по її закінченню.

Впродовж перерви молодь могла детальніше ознайомитися із портретами і світлинами видатних акторів сучасності та минулого, які багато років виступали у стінах театру та зробити пам’ятні фото.

По закінченню вистави студенти гучними оплесками вітали головних винуватців дійства, які кілька разів під захоплені вигуки публіки виходили на авансцену і вклонялися глядачам. Сподіваюся, що молоді люди отримали необхідний заряд емоцій і вражень й продовжуватимуть надалі успішно складати зимову екзаменаційну сесію.

  

 Євгеній Бережняк, куратор групи 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook