Професійний та особистісний розвиток: досвід міжнародного стажування за програмою UNIgreenUA аспірантки Єлизавети Заленської

6 грудня 2023, 16:23
кафедра аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

У сучасному світі, коли глобалізація стає ключовою частиною освітнього досвіду, міжнародне стажування для аспірантів стає важливим кроком у напрямку глибшого розуміння своєї галузі та розширення світогляду. Завдяки підтримці університетської спільноти така можливість надається кожному аспіранту НУБіП України.

  Так, аспірантка кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води Єлизавета Заленська долучилась до участі у стажуванні за програмою UNIgreenUA у Варшавському університеті природничих наук (SGGW). Вона впродовж трьох місяців працювала за темою: «Розробка методики комплексної оцінки якості води для сільськогосподарського водопостачання», яка відповідає тематиці дисертаційного дослідження.

  Зустріч з керівником стажування стала початком цілеспрямованої співпраці та плідного наукового обміну ідеями. Під час першої зустрічі, Єлизавета представила свої наукові інтереси та розгорнула власні плани на час стажування. Разом з керівником було розроблено стратегію дослідження, визначені цілі та завдання, які допомогли визначити напрямок подальшої роботи.

Програма була досить насиченою, оскільки містила не лише наукову діяльність, а і навчання та удосконалення комунікативних й професійних навичок. Для учасників стажування було організовано курси англійської мови та вебінари з ораторського мистецтва. Цікавим був екскурсій тур по кампусу університету і святкова вечеря разом із адміністрацією університету та учасниками попередніх років. Під час цих заходів, була можливість не лише ознайомитись із територією та корпусами, а й зблизитись з іншими гостями.

 

 

Невід’ємною частиною дослідницької роботи був відбір проб води у річці Вісла у межах міста Варшава. Аналіз відібраних зразків дав можливість зробити внесок у вивчення якості води річки, оцінити придатність досліджуваної води для сільськогосподарського використання за допомогою індексів якості води. Безцінним досвідом стала можливість виконати лабораторний хімічний аналіз води за допомогою сучасного обладнання та методик, визнаних у країнах Європейського Союзу.

    

Під час стажування Єлизавета відвідала лабораторні заняття, приурочені методам водоочистки. Ця діяльність дозволила поглибити знання та розуміння сучасних наукових та технологічних підходів до вирішення проблем водного середовища.

    

Аспірантка Єлизавета Заленська і її керівник від НУБіП вдячні за наданий унікальний досвід проходження програми наукового стажування UNIgreenUA, що допомогло зробити важливий крок до професійного та особистісного розвитку підготовки PhD. 

Особлива вдячність адміністрації нашого університету за організацію цієї важливої форми підготовки докторів філософії і адміністрації та професорам Варшавського університету природничих наук, які забезпечували успішне стажування наших аспірантів.

Єлизавета Заленська,

аспірантка кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

Володимир Копілевич, 

завідувач кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook