Кураторські години для майбутніх журналістів

3 грудня 2023 року
НУБіП України

У студентських групах спеціальності «Журналістика» цього тижня відбулися кураторські години. Такі зустрічі з наставниками стали традиційними на нашому факультеті. Цікаво, що попри досить обмежений перелік порушуваних на них тем, кураторські години ніколи не втрачають актуальності.

Цього разу у бесідах, що їх провели куратори зі своїми підшефними, ішлося про академічні успіхи й невдачі, адже триває зимова сесія. Про секрети того, як не мати заборгованостей у навчанні, розповідав першокурсникам їхній наставник, професор Микола Іванович Степаненко. Які ж секрети? - запитаєте ви. Насправді - жодних, просто треба сумлінно вчитися, відвідувати заняття, вчасно робити домашні завдання. Особливо важливо добре зарекомендувати себе упродовж першого року навчання у виші, - радить досвідчений педагог.

Ще одна важлива тема, на якій акцентували увагу куратори - вчасна оплата за навчання для студентів контрактної форми. Нещодавно через прикрий недогляд (фінансові борги перед університетом, невчасно внесена сума, забудькуватість) декому зі студентів навіть загрожував недопуск до складання іспитів. Тож куратор 2 курсу, доцент Ніна Степанівна Степаненко акцентувала увагу, зокрема, на дотриманні фінансової дисципліни.

Зимова сесія для студентів нашого університету перетнула свій екватор, невдовзі почнуться канікули. Як провести вільний час цікаво і з користю? Що варто знати про правила проживання в гуртожитку під час канікул? Ціі запитання також активно обговорювали під час онлайн-зустрічей разом зі студентами наставники журналістів-третьокурсників Наталія Василівна Адамчук, Віра Олександрівна Пироговська, Тетяна Миколаївна Левченко

Особливу увагу кафедра журналістики та мовної комунікації приділяє випускникам, які вже через декілька місяців стануть справжніми фахівцями й поповнять журналістську професійну спільноту. Зараз вони складають свою передостанню сесію на бакалавраті й активно працюють над випусковими журналістськими проєктами. Наставники Ольга Василівна Некряч та Ніна Петрівна Жежера поспілкувалися зі своїми групами, з'ясували, кому із студентів потрібна допомога, аби з користю використати час канікул для вдосконалення своїх фахових умінь.

Наші першокурсники-магістри успішно складають сесію, постійно спілкуються в онлайн-форматі зі своїм наставником Анною Володимирівною Ждамаровою, разом вирішують проблемні питанння, діляться ідеями, зокрема щодо волонтерської роботи, а також планами на майбутнє про журналістську діяльність у ці складні для країни часи.

Наприкінці зустрічей студенти ділилися планами та ідеями щодо відпочинку під час канікул, бажали одне одному зарядитися бадьорістю та примножити власний ресурс для подальшого успішного навчання.

Ніна Жежера,
доцент кафедри журналістики та мовної комунікації

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook