Науково-практична конференція «Інновації та дорадча діяльність у сучасних умовах»

24 березня 2015 року
м. Київ

 Кафедрою аграрного консалтингу та сервісу і кафедрою інноваційної діяльності в АПК ННІ післядипломної освіти НУБіП України за участю Національною асоціацією сільськогосподарських дорадчих служб України  20 березня 2015 року проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Інновації та дорадча діяльність у сучасних умовах» в рамках національної спеціалізованої виставки-ярмарку «УКРАЇНА АГРАРНА - 2015»  19-21 .03.2015 р.

В конференції прийняли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, Національної асоціації сільськогосподарських  дорадчих  служб України, науковці ННЦ «Інститут аграрної економіки», аспіранти та студенти, дорадники, експерти-дорадники, викладачі, фермери, власники особистих селянських господарств, що об’єднані  загальною метою - пошуку інноваційних напрямів розвитку дорадництва в сучасних умовах України.

Останнє десятиліття відзначається  суттєвим збільшенням  потреб у застосуванні нових технологій, сучасних інформаційних  систем, сприяє безперервному поширенню знань та інформації і потребує науково обґрунтованих рекомендацій щодо їх ефективного застосування. При цьому все більша  увага приділяється сільськогосподарському дорадництву та його інноваційним напрямам. Розвиток  ефективного і надійного дорадчого сервісу для сільськогосподарських виробників і сільського населення є на сьогодні важливим у подоланні кризових явищ у сільськогосподарському виробництві,  успішному розвитку села.

Підвищення професійного рівня дорадників та експертів дорадників є запорукою успіху у бізнесі. Підготовка та сертифікація таких спеціалістів в Україні, що розпочалась з 2006 року, за програмами підготовки, затвердженими Мінагрополітики та продовольства України, потребує розробки  інноваційних програм відповідно до потреб часу.

В результаті плідного обговорення представлених доповідей учасники конференції  пропонують:

1. Створити державну систему дорадництва в Україні як було передбачено програмою розвитку  сільськогосподарського виробництва до  2015 року.

2. Створити Національний центр сільськогосподарського дорадництва УКРАЇНИ з його обласними, районними відділеннями та місцевими представниками.

3. Сприяти розвитку дорадчої освіти в Україні починаючи із спеціальних дисциплін в школах, а далі -  для бакалаврів і магістрів. Розвивати магістерську програму «ДОРАДНИЦТВО», бізнес школи, дистанційну форму навчання.

4. Внести зміни в програму сертифікації дорадників та експертів-дорадників на наступні 5 років.

5. Сприяти розвитку електронної системи дорадництва в Україні е-Екстеншн з інтерактивними консалтинговими системами.

6. Розповсюджувати найкращій досвід роботи в  дорадництві на сайтах НАСДСУ та Мінагрополітики України.

7. Стимулювати діяльність дорадників та експертів-дорадників  державними відзнаками та нагородами.

8. Міністерству аграрної політики і продовольства України,  Національній асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України, науковим працівникам НУБіП України сприяти започаткуванню нового науково-практичного журналу «Дорадництво України: теорія, практика, інновації».

9. Запрошувати до участі у програмах передач на радіо про інновації і дорадництво фахівців відповідних кафедр НУБіП України.

10. Започаткувати на телебаченні програму передач про дорадчу діяльність в Україні.

 

 

Зав. кафедри аграрного консалтингу та сервісу,

д.е.н., професор                                                Т. Кальна-Дубінюк


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook