Підручник – джерело ґрунтовних знань для старанного студента

8 грудня 2023, 9:33
НУБіП
Цьогоріч викладачі кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика, зокрема Подпрятов Григорій Іванович, Завадська Оксана Володимирівна, Бобер Анатолій Васильович та Ящук Надія Олександрівна, плідно попрацювали, написавши та видавши підручник «Технологія зберігання і переробки продукції рослинництва».
У підручнику подано характеристики різних видів продукції рослинництва як об’єктів зберігання. Описано способи післязбиральної обробки, режими і способи зберігання, технології переробки зернових мас, олійних культур, капусти, цибулі, плодових, зеленних та коренеплідних овочів, плодоягідної продукції, картоплі. Особливе місце відведено проблемам зберігання і переробки цукрових буряків, продукції луб’яних культур, хмелю, тютюну та махорки, виробництва і зберігання комбікормів, штучно зневоднених кормів та кормів рослинного походження.
Підручник розрахований для студентів закладів вищої освіти освітнього ступеня “Бакалавр” спеціальності 201 „Агрономія”. Також підручник буде корисним для науковців, викладачів вузів і коледжів (технікумів), аспірантів та для широкого загалу фахівців аграрного сектору економіки у галузі зберігання і переробки продукції рослинництва.
Необхідність у видані даного підручника зумовлена потребою у вивченні аналогічної до назви підручника дисципліни студентами спеціальності 201 „Агрономія”, 203 „Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство”,  202 „Захист і карантин рослин” та ін.
Під час написання підручника автори вивчили, узагальнили та подали найсучасніший матеріал з доробки, зберігання та переробки зернових,  бобових, олійних, овочевих, плодових, ягідних, технічних культур та комбікормів. Текстовий матеріал у книзі максимально структурований та ілюстрований кольоровими рисунками для кращого засвоювання його студентами й будь якими іншими читачами.
Автори підручника мають надію, що їх працю гідно оцінять, як студенти, так і науковці, викладачі вузів й коледжів, аспіранти та фахівців аграрного сектору економіки у галузі зберігання і переробки продукції рослинництва.
 
 
Доцент кафедри, Надія Ящук
 Підручник – джерело ґрунтовних знань для старанного студента
 
 
 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook