Колекція скамянілостей на кафедрі ботаніки, дендрології та лісової селекції

8 грудня 2023 року
Кафедра ботаніки, дендрології та лісової селекції

 

  Шановні колеги! Для того щоб здійснити історичний екскурс в минуле, подивитись що росло на території України, тепер достатньо прийти на кафедру ботаніки, дендрології та лісової селекції в аудиторію 14, де змонтована колекція викопних решток рослин та їх відбитків знайдених в шахтах Донбасу на глибині 750-900 м, на Поліссі в зонах видобутку бурштину, піщаних кар’єрах Львівщини. Окремим відбиткам і скам’янилим решткам до 300 млн. років.

  Колекція систематизована і сформована з приватних колекцій та подарована кафедрі випускником лісогосподарського факультету Марчуком Олексієм Юрійовичем.
  Ви можете побачити скам’яніле листя та гілочки деревоподібних папоротей Neuropteris sp. та Cyclopterіs sp., фрагменти скам’янілої деревини Taxodium sp., фрагмент скам’янілої кори Sigillaria sp., скам’янілі фрагменти стигмарій (підземні коренеподібні частини) викопних деревовидних плауноподібних рослин, відбиток великого карбонізованого стебла та стробілу Calamites sp. (родичі сучасних хвощів) та ін.

  Для студентів буде цікаво поринути в історію, порівняти з сучасними рослинами та й потримати в руках взірець, якому 300 млн. років теж чогось вартує. До речі, ви можете побачити костяний ніж та роструми кальмарів знайдених в крейдяних відкладеннях Сіверського Дінця.
  Продовжуємо поповнювати наші колекції, це дозволяє студентами поглибити свої знання про природу України.

 

Марія Дубчак,
старший викладач

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook