Гуманітарії продовжують співпрацю з Федерацією обмінів «Франція-Україна»

11 грудня 2023, 8:01

 

Національний університет біоресурсів і природокористування України і Федерацію обмінів «Франція – Україна» поєднує тривала і плідна співпраця, яка реалізується у різних аспектах.

  Неодноразово представники федерації брали участь у конференціях різного рівня, організатором чи співорганізатором яких був НУБіП України. Студенти університету, які вивчають французьку мову і володіють нею на рівні не нижче В2, мали і мають можливість проходити стажування у Франції на підприємствах, у фермерських господарствах, місцевих органах управління. Традиційними стали курси французької мови, які проводили на базі універсиету французькі викладачі. На жаль, об’єктивні умови останніх років дещо обмежили масштаби співпраці.

  07 грудня 2023 року відбулась зустріч представників федерації й університету, яка перетворилась на зацікавлене й жваве обговорення продовження й активізації співробітництва. Університетську спільноту представляли проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко, декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька, завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна, старший викладач цієї кафедри Володимир Тимофеєв, який одночасно забезпечував переклад спілкування учасників зустрічі. Наших французьких партнерів представляли президент федерації Жак Форжерон, відповідальний за стажування здобувачів Філіп Жене, відповідальний за мовну підготовку Тома Гроньє, член федерації Ольга Гонсе.

  Під час зустрічі ми детально обговорили з нашими французькими партнерами можливості пропозицій практик і стажувань для здобувачів освіти, організація курсів французької мови для студентів, планування спільних конференцій на актуальні теми. Найближчі плани охоплюють мовні курси, які попередньо будуть проведені у лютому 2024 року.

  Друга частина заходу передбачала зустріч зі студентами, які зацікавлені взяти участь у академічній мобільності, стажуванні або практиці у Франції. Студентка четвертого курсу Анастасія Чумак, яка навчається за освітньою програмою «Англійська мова і друга іноземна» і має вже такий досвід, поділилась своїми враженнями і змотивувала студентів до активної діяльності, адже насамперед треба повірити у власні здатності й докласти зусиль для реалізації планів у межах тих програм, які пропонуються.

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook