Гаряча сесійна пора на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК

11 грудня 2023 року
НУБІП України, кафедра ПІОПП АПК
     Ось і настав період підбивання підсумків навчальної роботи студентів протягом семестру. Якщо ти студент, то обов'язково двічі в рік під час навчання в університеті проходиш заліково-екзаменаційну сесію, на якій підводиш риску над пройденим і вивченим матеріалом, що передбачений навчальним планом.
     На кафедрі процесів і обладнання переробки продукції АПК факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК завжди підходять до такого процесу одночасно виважено і з тривогою, бо вирішується доля кожної оцінки студента. Тому протягом всього семестру кожен викладач вкладає в студентів всі свої знання і вміння, заохочує до отримання додаткових балів за рахунок виступів на конференціях з доповідями з тем дисциплін, що вивчаються на кафедрі, відвідування занять, участі в науковому гуртку тощо.
Протягом двох тижнів з 27 листопада до 9 грудня з дня в день натхненно трудилися і викладачі, і студенти.
    Так, професор Ігор Паламарчук та доцент Максим Гудзенко приймали екзамени у студентів 2 курсу спеціальності 181 "Харчові технології" з дисципліни "Надійність обладнання галузі". Студенти закріпили знання не тільки з вивчення властивостей технологічного обладнання виконувати задані функції, зберігаючи встановлені експлуатаційні показники при заданих режимах і умовах експлуатації протягом необхідного проміжку часу або необхідного напрацювання. Але також навчилися застосовувати сучасні методи визначення надійності устаткування для вирішення завдань підвищення ефективності функціонування автоматизованих виробничих систем на підприємствах харчової промисловості.
 
 
 
     На 3 курсі для студентів цієї ж спеціальності відбувся фінальний акорд з дисциплін «Прикладна механіка», «Інформаційні технології в інженерних розрахунках галузі», «Основи промислового будівництва галузі». А ось дисципліна "Процеси і апарати харчових виробництв", яка розрахована на 2 семестри, нарешті опанована студентами за допомогою доцента Марії Жеплінської і тепер їм набагато простіше буде вивчати спецдисципліни, бо без процесів і технологічного обладнання не обходиться жодна технологія з виробництва харчових продуктів.
 
 
 
 
 
 
 
     Студенти 4-го та 2-го скороченого курсів на кафедрі вивчали дисципліни «Проектування підприємств галузі», «Фізико-хімічні і технічні основи холодильних процесів», "Технологічне обладнання галузі". Для цих студентів ця сесія особлива. Бо далі вони будуть використовувати отримані знання при виконанні дипломних проектів в наступному семестрі. Тому студенти відповідально віднеслись до підготовки, і в результаті успішно склали іспити з дуже важливих дисциплін.
 
 
 
 
 
 
 
 
      Для деяких курсів сесія передбачена в очному форматі, для деяких - в дистанційному. Проте незалежно від цього отримано позитивний результат - пройдено для когось тільки перша сесія, для інших - чергова, яка мотивує вчитися, щоб знати більше, щоб отримувати стипендію, щоб просто сказати батькам - ура, сесія здана і це прекрасно! І все тому, що в такий важкий час нас всіх захищають мужні батьки, мами, брати і сестри, близькі люди.
    Всім нашим захисникам і захисницям України низький уклін і пошана, бо без Вас не було б можливості навчатися і вдосконалюватися. А тим, кого зараз немає в живих, хто віддав своє безцінне життя за світле майбутнє нашої незламної України, гордо викликуємо: "Слава українським героям!"
Володимир Василів
завідувач кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК
 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook