У мистецькому храмі Василя Моісєєва

8 грудня 2023 року
м. Київ

Сесія – пора відповідальна, складання іспитів – річ складна. Для першокурсників-журналістів усе це нагадує космічно-планетарні події. Та ми успішно долаємо труднощі й навіть знаходимо час для відпочинку. 6 грудня в перервах між іспитами й консультаціями відвідали виставку Василя  Володимировича Моісєєва під назвою «Я намалюю мирну Україну», що відбувалася у студентському клубі «IQ-простір». Її присвячено Дню Збройних Сил України. Дякуємо кураторові Миколі Івановичу Степаненку, що зорганізував нас на цей, без перебільшення, подвиг у «жнивну» пору. Враженнями й думками ділитимемося завтра на виховній годині.

Василь Володимирович разом із завідувачкою «IQ-простору» Анжелікою Анатоліївною розповіли, чому вони так пойменували виставку, взявши за лейтмотив пісню «Я намалюю мирну Україну». Уся вона вибудована саме в такому жанрі й стилі. Основною експозицією є картина, яка найбільш асоціюється з миром, – на ній зображено будинок, залитий сонячним промінням, українські квіти-символи, вона насичена патріотичними кольорами, що відтворюють затишок рідного дому, тепло близьких, а ще – величну атмосферу Божої України.
 
 

Сюжети картин виповідають про міць нашої пісні, про тихії води та яснії зорі, які затьмарила клята війна.

 
 
 
 
 
Мистецтво має викликати емоції. І сьогодні студенти першого курсу їх отримали сповна. Журналістам було дуже цікаво слухати Василя Володимировича, захопила його розповідь про те, як широкомасштабна війна вплинула на його творчість, звідки взялася тяга до малювання, чому струмувало натхнення, яка його улюблена картина. До речі на це Василь Моісєєв відповів так: «Кожна картина – улюблена. Вони є відображенням мого внутрішнього стану, у кожній – часточка душі, тому вони мені всі дорогі». Василь Володимирович – льотчик, ми його сердечно привітали з Днем Збройних Сил України.
 
 
Виповідати багато не будемо: вражінь – море, задоволення незрівнянне. Кожен побачений твір заворожує, приваблює, надихає. У справжнього майстра все до ладу – укотре пересвідчилися. Поспішаємо в авдиторію – треба успішно продемонструвати свої навчальні досягнення. А всім радимо вдатися до нашої «мистецької технології». Поспішайте! Не пошкодуєте!!! Добра всім нам і нашій духовно багатій Україні!!!
 
 
 
Над матеріалом працювала Іванова Крістіна,
студентка 1 курсу, спеціальність «Журналістика»
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook