ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження приймав фахівців ДТЕК у рамках програми підвищення кваліфікації

12 грудня 2023 року
  Під час воєнного стану фахівці підприємств ДТЕК «Київські регіональні електромережі» та «Дніпровські електромережі» у відповідності до графіка пройшли програму підвищення кваліфікації у Навчально-науковому інституті енергетики, автоматики і енергозбереження Національного університету біоресурсів і природокористування України у змішаному форматі.

  Цього разу навчально-тематичні програм передбачали надання освітніх послуг для спеціалістів з високовольтних вимірювань, випробувань ізоляції та захисту від перенапруги обладнання операторів системи розподілу і диспетчерів району (підприємства) електричних мереж.
  Приємно відзначити, вперше до підвищення кваліфікації в нашому університеті дистанційно долучилися працівники ДТЕК «Дніпровські електромережі».

 

 

 

  Навчально-тематична програма передбачала розгляд актуальних тем енергетичної галузі: впровадження концепції «розумних» мереж в Україні, електромагнітна сумісність в системах електропостачання, метрологічне та приладове забезпечення вимірювальних і випробувальних робіт в електроустановках, моніторинг та вимірювання показників якості електроенергії, застосування БПЛА для візуального обстеження трас повітряних повітряних ліній електропередач, новітні технології Smart Grid та цифрові підстанції, VR-технологіїї в електроенергетиці, діагностика та випробування комутаційних апаратів, високовольтні вимірювання та випробування силових трансформаторів тощо.

 

 

  Для проведення занять інститут не обмежується власними кадрами, а розширює коло спікерів шляхом залучення відомих фахівців інших підприємств. Наші слухачі змогли віртуально відвідати офіс компанії Schneider Electric Україна і послухати низку презентацій про сучасне електроенергетичне обладнання, зокрема: цифрові системи диспетчеризації мереж 10 кВ, налагодження мікропроцесорних розчіплювачів комутаційних апаратів напругою 0,4-10 кВ, високовольтні випробування вакуумних вимикачів і ін.
  Для якісного опанування матеріалу в інституті розроблена платформа неформальної освіти з електронними навчально-методичними матеріалами, доступ до яких надається під час навчання на курсах.

  Після двотижневого навчання слухачі курсів успішно склали залік та отримали сертифікати державного зразка.

 

  Традиційно, керівництво інституту для оцінювання якості освітнього процесу з підвищення кваліфікації провело анонімне анкетування слухачів та підбило підсумки двотижневої роботи.

 

  Працівники ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» Олександр Вірич та Кравченко Владислав, які проходили навчання в аудиторіях інституту, високо оцінили рівень матеріально-технічної бази.
  Сергій Чепурко та Владислав Артюшевський, співробітники АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі», позитивно оцінили організацію та проведення курсів, але висловили думку, що проведення курсів в очному форматі було б ефективніше і цікавіше.


Віталій Савченко,
заступник директора інституту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook