Підсумки зимової сесії в полі зору розширеного директорату ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

13 грудня 2023 року

Завершилася зимова сесія 2023-2024 навчального року для перехідних курсів ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.
У відповідності до графіка освітнього процесу у очному форматі до сесії приступили 1,2 та 4 курси ОС «Бакалавр», дистанційно іспити складали 3 курс ОС «Бакалавр» та 1 рік ОС «Магістр».
Відкриваючи засідання, директор Віктор Каплун дав узагальнену картину результативності складання сесії студентам, зупинився на проблемних питаннях, зокрема, незадовільним станом ліквідації «боргів» за попередні семестри.

 

Заступник директора із забезпечення якості освітнього процесу Віталій Савченко зробив короткий аналіз попередніх результатів сесії. Семестрові форми підсумкового контролю складалися студентами у період екзаменаційної сесії протягом двох тижнів згідно з розкладом, який затверджено проректором університету і доведено до відома науково-педагогічних та здобувачів освіти.

 

Упродовж екзаменаційного періоду заліки та екзамени було проведено у 35 академічних групах. Передумовою допуску до складання екзамену було накопичення здобувачем упродовж навчального семестру не менше 60 балів з певної навчальної дисципліни.

 

Студенти І – ІV курсів ОС «Бакалавр» та 1 року навчання ОС «Магістр» за всіма освітніми програмами у переважній більшості успішно виконали навчальний план та були допущені до іспитів з дисциплін, які передбачені навчальними планами. Загалом до складання іспитів допущені 96,7 % студентів.

 

Підсумкові атестаційні оцінювання рівня знань, є необхідним елементом зворотного зв’язку у процесі навчання студентів. Вони є індикатором якості освітнього процесу та відображають його адаптивність до умов воєнного стану.
До розширеного засідання директорату окрім завідувачів кафедр долучились наставники академічних груп та студенти, які мають найбільшу кількість академічних боргів.
При обговоренні результатів сесії у своїх академічних групах з ґрунтовним аналізом виступили Олександр Окушко, Олена Шеліманова, Сергій Усенко, В’ячеслав Васюк, Андрій Петренко, Ігор Болбот, Микола Кіктєв, Віталій Чорній, Анатолій Гладкий, Світлана Макаревич.

 

Учасники наради персоніфіковано розглянули причини тих студентів, хто не приступив до складання сесії. Декілька здобувачів освіти будуть включені до проєкту наказу на відрахування за власним бажанням, декілька – за неуспішність і низькі результати опанування освітньою програмою. Насамперед це стосується Костянтина Гребенника (АКІТ-23001б), Олександара Герасимова (АКІТ-23001б), Олега Береговенка (ЕЕЕ-22001б), Олександра Галченка (ЕЕЕ-22001б), Артема Антипчука (ІЕС-22001б), Ігоря Гребінника (АКІТ-21001б), Тимофія Герасименка (ЕЕЕ-23001М), Микиту Савіна (ЕЕЕ-23003М) та Павла Чернецького (ЕЕЕ23003М).

 

Сподіваємось, що активна робота з викладачами у найближчі два тижні дозволить студентам успішно завершити навчання у осінньому семестрі, одержавши оцінки у другій екзаменаційній відомості.

Віталій Савченко,
заступник директора інституту із забезпечення якості освітнього процесу

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook