«Я намалюю мирну Україну»: щоденник виставки картин у IQ-просторі

11 грудня 2023 року
Студентський центр "IQ-простір" (вул. Горіхуватський шлях, 7)
 Виставка розпочала свою роботу урочистим відкриттям, яке відбулося з початком зими 01 грудня у IQ-просторі. Глядачів з усіх структур університету було запрошено на вернісаж. Так-так, не дивуйтеся. У перекладі з французької «вернісаж» – це відкриття виставки. Невипадковою стала назва «Я намалюю мирну Україну», адже експозиція присвячена Дню збройних сил України. У нашому сьогоденні це свято набуває зовсім іншого забарвлення. Перед усім низький уклін і велика дяка ЗСУ за можливість проведення цього заходу. Тож організатори сподівалися, що ця експозиція подарує нам усім гарний настрій та багато позитивних емоцій.

 Відкрив тиждень мистецтва і творчої краси проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша. За його підтримки ННЦ виховної роботи і соціального розвитку під керівництвом Сергія Михнюка взявся до справ. Цього ж дня до виставки завітали перші відвідувачі. Особливо активними були студенти ФАМ.

  У понеділок було не багато відвідувачів, адже сесія у студентів і повітряні тривоги також внесли свої корективи. Але завдяки наполегливій праці і ЗСУ ми продовжили мистецький тиждень.

  Вівторок розпочався зустріччю з галасливою студентською групою з АБФ. Студенти отримали позитивні враження, про що розповіли у соціальних мережах і лишили відгуки у журналі IQ-простору. Цього ж дня в Україні відзначали День волонтера, тому ми запросили волонтерку Олександру Нехаєнко, яка допомагає нашим захисникам і захисницям з 2014 року, та відому поетесу Мілу Кирилюк. До речі, пісні на вірші цієї авторки співають по всій Україні та за її межами відомі українські виконавці. Ці чудові пані люб’язно погодилися зустрітися зі студентами, розповіли у інтерв’ю про враження від самого IQ-простору, від експозиції та від самих студентів.

  Середа була найбільш насиченою подіями, адже саме в цей день відзначають День ЗСУ і День св. Миколая. В рамках патріотичного виховання молоді і підростаючого покоління 6 грудня у IQ-просторі відбулися кілька заходів. Ранок розпочався зустріччю студентів ГПФ з художником Василем Моісєєвим, адже виставка його картин присвячена Дню ЗСУ. Під час зустрічі студенти дізналися багато цікавого про самого художника та його творчість. Василь Володимирович є учасником бойових дій. Він відзначений багатьма нагородами військової відваги і очолює Голосіївську організацію ветеранів прикордонників.

  Сюрпризом для студентів, які у майбутньому стануть журналістами, стала зустріч з відомим художником-портретистом Олександром Власенком. Пан Олександр також у минулому військовий, тому студенти мали за честь взяти перше у своєму творчому житті інтерв’ю одразу у двох цікавих особистостей. Дівчата були неймовірно раді такій можливості і вийшли з IQ-простору сповнені натхнення, мрій і сподівань.
  А тим часом вирій подій лише набирав свої оберти. Виставку відвідали і провели останнє у цьому році засідання сенату студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, які набули незабутніх вражень. Ці студенти, як і багато інших, написали відгук у журналі клубу і у соціальних мережах.

  Найбільшу втіху отримали малята з клубу «Тризубчик». В цей день за новим календарем ми відзначаємо День св. Миколая. Оскільки дітки були чемними цілий рік, Миколай завітав і до них. Дивовижною для них була зустріч зі «справжнім» художником, та ще й військовим В. Моісєєвим. До цієї зустрічі тризубчата ретельно підготувалися і подарували йому картину зі своїми побажаннями. Далі діти дивилися мультики про св. Миколу, змагалися у командній грі. У цій грі перемогла дружба, адже обидві команди набрали однакову кількість балів, за що всі отримали даруночки.

 

  У четвер свою активну діяльність продовжили студенти і викладачі ГПФ, які мали можливість не тільки ознайомитись з виставкою, можливостями IQ-простору, а і мали честь подякувати і низько вклонитися нашому співробітнику Олексію Толстопятенку, який отримав поранення під час бойових дій і знаходиться на реабілітації.

  У п’ятницю ми підбиваємо підсумки минулого тижня. Було приємно дізнатися про те, що студенти активно цікавляться мистецтвом і живописом у тому числі. Цікавим було різноманітне сприйняття творчості художника. Кожен подумки бачив своє і малював мирну Україну такою, якою вона повинна бути. ЗСУ працюють для того, щоби молодь малювала цю картину яскравими фарбами. За ними майбутнє.


Анжеліка Федоренко,
провідний фахівець відділу
виховної роботи та студентських справ

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook