ПІДРУЧНИК «ПАТОЛОГІЯ НАСІННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР»

14 грудня 2023 року

  Вийшов з друку підручник Патологія насіння сільськогосподарських культур, співавторами якого є Піковський Мирослав Йосипович, доктор сільськогосподарських наук, доцент кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна Національного університету біоресурсів і природокористування України, Кирик Микола Миколайович, доктор біологічних наук, професор, заслужений професор НУБіП України, академік НААН, заслужений діяч Науки і техніки України, Конуп Людмила Олександрівна, доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки України, завідувачка лабораторії вірусології і мікробіології Національного наукового центру «Інститут виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова» НААН України.
  У підручнику розкрито механізми та закономірності виникнення інфекції у насінні сільськогосподарських культур, акцентовано увагу на сапротрофний мікробіом і заходи підвищення якості насіннєвого матеріалу. Охарактеризовано методи та способи фітопатологічної експертизи насіння, симптоми патологій, морфологічні та біологічні особливості збудників захворювань. Наведено ДСТУ, що регламентують фітопатологічний стан насіннєвого матеріалу.
  Підручник розрахований на студентів, які навчаються за освітньо-професійною програмою підготовки магістрів із спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» у закладах вищої освіти. Видання буде корисним для науковців, фітопатологів, спеціалістів аграрних підприємств. 

 

Піковський М.Й., Кирик М.М., Конуп Л.О. Патологія насіння
сільськогосподарських культур: підручник. Київ: Редакційно-видавничий
відділ НУБіП України. 2023. 343 с.
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook