PhD: СПІВПРАЦЯ ЗА ОНП «ЗАРАЗНА ПАТОЛОГІЯ ТВАРИН» З КОЛЕГАМИ УНІВЕРСИТЕТУ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ ВІДНЯ УСПІШНО ПОДОВЖУЄТЬСЯ

17 грудня 2023 року
ФВМ НУБіП України

   Завдяки підтримці керівництва Університету, міжнародного відділу Університету, деканату факультету ветеринарної медицини і налагодженій співпраці за освітньо-науковою програмою «Заразна патологія тварин» з колегами з Інституту паразитології Університету ветеринарної медицини Відня, Австрія, з 1 грудня 2023 року розпочалось стажування за фінансової підтримки програми Erasmus+, аспірантки 3-го року навчання факультету ветеринарної медицини НУБіП України Владислави Сторожук (науковий керівник – д.вет.н., професор Марина Галат).

   Упродовж наступних запланованих трьох місяців закордонного стажування Владислава Сторожук матиме змогу збагатити свій досвід в іноземному професійному середовищі. Окрім того, це гарна нагода на власні очі побачити красу європейського міста та познайомитися з культурою іншого народу.
   За перші тижні стажування Владислава Сторожук вже мала змогу ознайомитись з новітніми методиками дослідження біологічного матеріалу. Спершу вона здійснювала диференційну діагностику комарів за морфологічними ознаками до роду і виду.

   За враженнями Владислави «Це було напрочуд цікаво! Спочатку комах розрізняли і відокремлювали за статтю, потім за родом завдяки різноманітним морфологічним особливостям комах і, завдяки слідуванню покроковій інструкції, комарів диференціювали до виду. В роботі використовували потужні стереомікроскопи Olympus SZHlO. Динамічний діапазон збільшення 10:1 дозволяє проводити спостереження з високою роздільною здатністю, можна з легкістю порахувати кожну лусочку, волосинку, щетинку. Для зручності, і більшої демонстративності, зображення паралельно виводили на екран монітору комп’ютера. Всіх ідентифікованих комарів вносили до бази даних і готували зразки для подальшого дослідження з використанням полімеразної ланцюгової реакції».
   Згодом Владислава ознайомилась із протоколом проведення екстракції ДНК/РНК з біологічного матеріалу, а саме крові тварин, та мала змогу самостійно здійснювати екстракцію, використовуючи для цього відповідний набір реактивів DNeasy Blood & Tissue Kit.

   Отже, вивчаючи досвід передових країн, аспірантка ОНП «Заразна патологія тварин» факультету ветеринарної медицини підвищує рівень своїх знань, умінь та навичок, а також опановує новітні унікальні методики, розширює наукові контакти, що буде надзвичайно корисно в подальшій кар’єрі молодого вченого.
   Сподіваємось на розширення і подальшу плідну співпрацю з колегами Університету ветеринарної медицини Відня!

Декан факультету ветеринарної медицини
Микола Цвіліховський,
координатор міжнародних програм
факультету ветеринарної медицини
Марина Галат

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook