Підсумки, здобутки 2023 та плани розвитку на 2024 рік

16 грудня 2023 року

15 грудня 2023 року у ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» проведено збори трудового колективу,  на яких заслухано звіт адміністрації фахового коледжу з яким виступив Юрій САДВАРІ, директор навчального закладу, та звіт голови профспілкового комітету Магдалини АПШАЙ за 2023 рік. 

У роботу цьогорічних зборів дистанційно долучились поважні гості Оксана БАРАНОВСЬКА, учений секретар НУБіП України; Олена ЯРА, куратор фахового коледжу від НУБіП України. Присутніми на зборах були: Олександр ГАРНОВДІЙ, голова асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпатської області; Ольга ПЕРЕПЕЛИЦЯ, директорка Департаменту агропромислового розвитку  Закарпатської ОДА; Іван ПАУК, заступник голови Наглядової ради; Михайло ГАРДЕЙ, голова районної  ради профспілок працівників АПК; Йожеф НАГІ, ректор Кошицького університету ветеринарної медицини та лікарських засобів, професор; Іван ПРУНИЦЯ,  в.о. голови ФГ «Плеша».

До початку звітних зборів, запрошених гостей ознайомили з матеріально-технічною базою, навчальними авдиторіями, діючими лабораторіями відділень фахового коледжу, які вдалося обладнати за звітний період, реконструйованою територію клініки ветеринарної медицини та іншими навчальними  об’єктами, що використовуються в навчально-практичному освітньому процесі.

Перед розглядом питань порядку денного звітних зборів присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих, які віддали життя за нашу свободу та мирне право жити у власній Державі, після чого перейшли до розгляду важливих питань.

Юрій САДВАРІ, директор коледжу, проаналізував  роботу колективу протягом 2023 року, виголосив основні здобутки педагогічного, студентського колективів закладу. Директором зауважено, що  цьогоріч довелось працювати в складних умовах воєнного стану,  повітряних тривог, але, незважаючи на екстремальні умови  педагогічним колективом надавались якісні освітні послуги з підготовки фахівців; оновлювалась, в межах доступного,  матеріально-технічна база. Усі зусилля колективу, адміністрації коледжу були спрямовані на створення безпечних умов праці, навчання, відпочинку студентів та продовження реалізації сформованого курсу розвитку освітнього закладу. Незважаючи на хід війни, колектив виконує свої функції, що підтверджується проходженням підготовки матеріалів акредитаційних експертиз освітньо-професійних  програм «Екологія», «Геодезія та землеустрій».

Юрій Юрійович детально проаналізував роботу колективу коледжу в напрямках профорієнтаційної роботи, адже вступна кампанія 2023 року перевершила наші очікування. На належному рівні  і функціонування міжкафедральної  навчальної лабораторії.

Директором у виступі згадано низку профорієнтаційних заходів, що проводить заклад освіти в школах області та територіальних громадах краю.

Було відмічено, що 134 випускники коледжу продовжують навчання в базовому університеті, з них 94 особи на базі міжкафедральної лабораторії.

Значна увага завідувачів  відділень, голів циклових комісій приділялась за звітний період практичній підготовці студентів, розширенню бази виробничих практик.  Основна увага також приділялась співпраці з  кафедрами факультетів НУБіП України, що сприяло покращенню якості підготовки  фахівців через участь в семінарах, конференціях, школах підвищення кваліфікації викладачів тощо.

Звіт містив грунтовний аналіз проведеної виховної роботи, зокрема національно-патріотичного виховання. Юрій Садварі наголосив у своєму виступі, що колектив коледжу всіляко долучається до підтримки Збройних Сил України та українських військових.

З гордістю було сказано про успіхи студентів коледжу на спортивних змаганнях обласного та міжнародного рівня (Іван Олексик, Максим Левкулич, Дмитро Петров, Юлія Попович, Катерина Шпаківська, Анастасія Симочко, Наталія Симанин, Валерій Голомба та інші), завдяки тісній співпраці адміністрації та студентського активу  коледжу.

Відмічено, що одним  із важливих здобутків 2023 року є значне покращення  матеріально-технічної бази навчального закладу за підтримки ректора Університету, доктора педагогічних наук, професора, академіка НАПН та НААН України Станіслава Ніколаєнка.

Упродовж звітного періоду відкрито десять навчальних лабораторій «Організація ресторанного обслуговування», «Права землеустрою», «Птахівництво», «Кролівництво», «Бджільництво» тощо.

Директором коледжу подано аналіз фінансового стану, зауважено, що впродовж звітного  періоду вчасно виплачувалася заробітна плата, стипендія, сплачувались рахунки за матеріальні цінності

Юрій САДВАРІ серед основних завдань на 2024 рік визначив подальші взаємозв’язки  НУБіП України, підвищення якості  освітнього процесу, створення лабораторій агрономічного відділення, покращення форм і методів  профорієнтаційної роботи, виховання справжніх патріотів та заходи щодо збільшення надходжень до спеціального фонду.

У своєму виступі директор  коледжу висловив подяку за підтримку ректору університету Станіславу НІКОЛАЄНКУ,  ученому секретарю Оксані БАРАНОВСЬКІЙ, куратору Олені ЯРІЙ, начальнику відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Олександру Санченку, народним депутатам України Василю ПІТЬОВЦІ, Валерію ЛУНЧЕНКУ, Роберту ГОРВАТУ, Михайлу ЛАБІ, керуючому СЕНС БАНКом Мукачівського відділення Наталії УСТІ.

На закінчення Юрій Юрійович наголосив, що колектив коледжу зумів адаптуватись, жити, працювати та надавати якісну освіту в нових екстремальних реаліях сьогодення. Подякував трудовому колективу фахового коледжу.

Звіт директора у своїх виступах проаналізували та підтримали заступник директора з виховної роботи Вікторія ПОПОВИЧ; завідувачі відділень Ольга ГУДЗОВАТА, Маріанна ГУЛЕНКО; заступниця Студентського Сенату Олександра БУРЧ.

Виступаючі акцентували увагу на позитивних змінах, які відбулися у всіх напрямках діяльності; виконана грандіозна  робота по збереженню роботи навчального закладу, що було відмічено і експертами при проведенні акредитаційних експертиз освітньо-професійних програм.

Після обговорення  доповіді керівника коледжу до слова в онлайн-режимі запросили Оксану БАРАНОВСЬКУ, яка зазначила, що трудовий колектив коледжу має всі можливості здійснювати  на належному рівні  підготовку студентів, які в майбутньому будуть працювати на розвиток нашої держави та відновлювати економіку. Аналізуючи результати і завдання, можна сказати, що  у коледжі є майбутнє. Оксана Дмитрівна передала колективу  щирі вітання від ректора  Станіслава НІКОЛАЄНКА та побажала здоров’я, мирного неба і Перемоги!

Прозвітувала про свою роботу і голова  профспілкового комітету коледжу Магдалина АПШАЙ. Вона зупинилась на важливих аспектах діяльності  комітету, а саме: через воєнний стан певна кількість співробітників  та студентів потребували фінансової допомоги; попри непросте фінансове становище, протягом 2023 року жоден захід в коледжі не проходив без фінансової  підтримки профспілки. Магдалина Михайлівна закликала присутніх звертатися до профкому за допомогою у вирішенні побутових питань і захисті прав та інтересів працівників  коледжу, побажала колективу вірити в нашу перемогу та всіма зусиллями наближати її.

В обговоренні звіту голови  профспілкової організації взяли участь Ігор ГУЛЕНКО, викладач ветеринарних дисциплін, Наталія КРИЖАНІВСЬКА, завідувачка Школи підвищення кваліфікації та Михайло ГАРДЕЙ, голова районної ради профспілок працівників АПК.

У підсумку учасники зборів позитивно оцінили роботу трудового колективу під керівництвом директора коледжу Юрія САДВАРІ та роботу профспілкового комітету коледжу. Звіти схвалили та окреслені завдання на 2024 рік підтримали.

 

Адміністрація фахового коледжу

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook