Збори трудового колективу Боярського фахового коледжу НУБіП України схвалили звіт директора та окреслили перспективи розвитку на 2024 рік

15 грудня 2023, 15:00
  Незважаючи на воєнний стан, постійні атаки ворога колектив Боярського фахового коледжу продовжує працювати. Свідченням цього став традиційний звіт директора коледжу про проведену роботу колективу та плани на майбутнє.

  15 грудня 2023 року відбулася звітна конференція трудового колективу Боярського фахового коледжу НУБіП України.
  До її проведення долучились високоповажні гості – Станіслав НІКОЛАЄНКО, ректор НУБіП України, доктор педагогічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України та голова наглядової ради – Юлія КОЛОМІЄЦЬ, декан факультету захисту рослин, біотехнології та екології, професор, доктор сільськогосподарських наук.
  Зі звітом про діяльність колективу в умовах повномасштабної війни у 2023 році виступив директор коледжу Сергій КРОПИВКО. У своїй доповіді він окреслив основні досягнення колективу, плани та стратегії майбутньої роботи.

  Особливу увагу Сергій Володимирович акцентував на роботі приймальної комісії. Оскільки профорієнтаційна робота, яка була проведена викладачами та студентами коледжу, показала непогані результати під час вступної компанії. Позитивним є те, що збільшився обсяг загального прийому. Розширився контингент здобувачів освіти з різних областей України. Зросла кількість здобувачів освіти на денній формі навчання, збільшилась частка студентів, які навчаються за умов договору. Продовжили навчання в НУБіП України 67 випускників коледжу.
  Звітуючи, Сергій КРОПИВКО наголосив на тому, що робота відділень, циклових комісій була спрямована передусім на підвищення якості освітнього процесу, примноження та модернізацію навчально-методичної та матеріально-технічної бази, підвищення якості практичного навчання.
  Зосередив увагу на виховній та спортивно-масовій роботі. За звітний рік студенти брали активну участь у міжнародних і всеукраїнських мистецьких фестивалях, спортивних змаганнях різних рівнів, конференціях, олімпіадах, конкурсах, концертах.
  За останній рік значно покращилася робота ради роботодавців. Збільшилася кількість договорів з підприємствами, організаціями та установами щодо проходження навчальних і виробничих практик.
  Лабораторія відкритого ґрунту забезпечує їдальню коледжу продукцією власного виробництва, що зменшує вартість харчування.
  Покращилась міжнародна діяльність та матеріально-технічна база.
  Коледж проводить цілеспрямовану роботу щодо наповнення спеціального фонду.
  Залишається гострим питання з вирішення теплозабезпечення коледжу. Всі інженерні комунікації застаріли і доводиться витрачати значну частину зароблених коштів на їх підтримку і функціонування. Це не дає можливості повною мірою забезпечити фінансування освітнього процесу.
  Сьогодні колектив коледжу бере активну участь у волонтерській діяльності – допомагає ЗСУ, випускникам коледжу, які беруть участь у бойових діях, пам’ятає і вшановує пам'ять тих, хто віддав своє життя за цілісність України.

  У кінці виступу Сергій КРОПИВКО підкреслив, що у 2024 році колективу потрібно зосередити зусилля на реалізації заходів щодо виконання програми «Голосіївська ініціатива 2025», профорієнтаційній роботі та активізувати залучення позабюджетних коштів.

  Участь в обговоренні звіту взяли Людмила СТЕПАНЕНКО та Тетяна ІВАНЧЕНКО, голови циклових комісії, Вікторія ВІРКО, викладач циклової комісії гуманітарних та суспільних дисциплін, Олена ДЕМЧЕНКО, викладач циклової комісії економічних дисциплін, Олександр МАГДИБОР, викладач циклової комісії інформаційних технологій та фізико-математичних наук, Іванна РАДОК, голова студентської ради коледжу. Під час обговорення виступаючі повідомили про досягнення в роботі, успіхи з матеріально-технічного забезпечення, роботу з обдарованими студентами та тісну співпрацю з кафедрами університету та роботодавцями.

  Юлія КОЛОМІЄЦЬ, голова наглядової ради, декан факультету захисту рослин, біотехнології та екології, відмітила позитивні зміни у діяльності коледжу і порекомендувала зосередити зусилля на профорієнтації, на більш тісній співпраці коледжу з кафедрами в науковій роботі, залученні здобувачів освіти до заходів, які проводить університет.

  Підвів підсумки роботи Станіслав НІКОЛАЄНКО, ректор НУБіП України, який зазначив, що ситуація сьогодні непроста, але потрібно працювати, розвиватись та підтримувати Збройні Сили України. Відмітив позитивні зміни в роботі трудового колективу, але й зробив ряд зауважень щодо покращення роботи на розвиток коледжу. Зазначив, що головною вимогою сьогодення є налагодження зв’язків з провідними роботодавцями, з бізнесменами, збереження кадрів, забезпечення резерву продуктів харчування, збільшення статей надходження на спеціальний фонд, покращення матеріально-технічної бази, забезпечення якісної освіти, покращення міжнародної діяльності та профорієнтаційної роботи тощо. Привітав з прийдешніми святами, побажав щастя, добра та якнайшвидшої перемоги.

  Присутні схвально оцінили діяльність керівника коледжу, усього трудового колективу, внесли пропозиції на 2024 рік щодо модернізації освітньо-виховного процесу, матеріально-технічного забезпечення та позанавчальної діяльності в рамках програми «Голосіївська ініціатива 2025».

Іванна Гетманьчик,
заступник директора з виховної роботи

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook