Черпаємо натхнення у мистецтві!

14 грудня 2023, 13:00
Галерея АВС-АРТ (м. Київ)

           Наука це також мистецтво, тільки інший світогляд і його вираження. Кожен митець творить по своєму – хто пензлем на ватмані, хто словами у поезіях, а хто відкриттями у наукових публікаціях.

Нещодавно колектив кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики відвідав авторську виставку відомої київської художниці Наталії Герасименко, яка проходила з 15 листопада по 15 грудня 2023 р. у виставковій залі художньої галереї AВС-АРТ, за адресою м. Київ, вул. Глибочицька 32-В.

 

 

Наталя Герасименко є Членом Національної спілки художників із 1988 року, Членом творчого обʼєднання «Золоті ворота» та Асоціації художників-християн. Її роботи знаходяться у колекціях Міністерства культури та інформаційної політики України, Національної спілки художників України, Національного банку України, в багатьох приватних колекціях в Україні, Німеччині, Польщі, Швеції, Греції, Італії, США, Канаді та інших країнах.

 

 

На персональній виставці Наталії Герасименко під назвою «Очі надії» було представлено оригінальні живописні полотна, які було створен опереважно упродовж 2023 року. Мисткиня працює в царині живопису та монументально-декоративного мистецтва. У кожній роботі притаманна індивідуальна манера та характерно поєднано неореалістичний стиль з рисами символізму, імпресіонізму та сюрреалізму. На полотнах авторка виразила віртуозні фантазії і ідеальні світи, що мають енергетичну наповненість і радісне сприйняття світу. Вона відмовляється від чорної палітри через внутрішній протест, а головні персонажі – це світлі, осяяні сонцем люди, святі і ангели, які відображують простір гармонії та внутрішньої свободи. У її творчості відсутність конфлікту і трагедійності стають виявом позитивного світосприйняття та внутрішньої свободи.

 

 

Надія вкриває жовтою цяткою вершину «Місячної гори»; чистою білою лінією позначає обриси світлих людей у картині «Воїни»; сакральною блакиттю у «Місті світлих зображень»; «Гарячим вітром» переводить нас «мостами» в інший світ – світ переможного добра, людяності і милосердя. Усі її полотна навіяні вдячністю полеглим за нашу свободу і вірою у перемогу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дуже приємним було те, що сама художниця привітно зустріла відвідувачів і особисто провела екскурсію у галереї. Пані Наталя занурила нас у царину свого мистецького світу, а представлені роботи надихнули відвідувачів на цікаву дискусію про філософське бачення її робіт і поєднання сьогодення.

 

 

Ми щиро вдячні Арсену Герасименку, студенту 1 р.н. у магістратурі за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія за запрошення на виставку, який є внуком пані Наталії. Талановита людина є талановитою в усьому.

Бажаємо Наталі Герасименко подальшого натхнення і творчих успіхів! З нетерпінням чекаємо на наступну виставку!

 

Світлана ПРИЛУЦЬКА

завідувач кафедри, проф.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook