Громадянин, патріот, фахівець: рада з організації виховної діяльності підбила підсумки роботи за семестр

20 грудня 2023 року

19 грудня 2023 року відбулося підсумкове засідання ради з організації виховної діяльності університету. Порядок денний включав розгляд питань роботи ННЦ виховної роботи і соціального розвитку, кафедри фізичного виховання, студентського містечка, підрозділу військової мобілізації та взаємодії із ЗСУ в частині реалізації програми виховання студентів університету «Громадянин, патріот, фахівець» впродовж першого семестру 2023-2024 н.р.
Засідання розпочалося з приємних подій – нагородження та вручення відзнак співробітникам університету за вагомий внесок у справу виховання студентської молоді за різними напрямами (національно-патріотичне, фізичне, інтелектуальне).

Від гостей зустрічі виступив голова Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Олександр Мендусь, підкресливши важливість співпраці з університетом, реанімацію давніх традицій і закладання нових, наголосив на важливості профорієнтаційної складової співпраці ВФСТ «Колос» та НУБіП України. Олександр Петрович щиро подякував усім, хто долучився до координації та проведення Всеукраїнських змагань ВФСТ «Колос» у листопаді в стінах нашого славетного університету. Подяками від ВФСТ «Колос» були нагороджені проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Сергій Михнюк, директор студентського містечка Сергій Стецюк, провідний фахівець відділу виховної роботи та студентських справ Іван Захарчук, завідувач кафедри фізичного виховання Микола Костенко та завідувачка кафедри культурології Ірина Майданюк.

Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша вручив подяки за реалізацію проєктів з національно-патріотичного виховання студентської молоді провідним фахівцям відділу виховної роботи та студентських справ Володимиру Гонському, Миколі Литвину та заступнику декана з виховної роботи агробіологічного факультету Віталію Коваленку.


Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Сергій Михнюк відзвітував про реалізацію програми виховання студентів університету «Громадянин, патріот, фахівець» впродовж першого семестру 2023-2024 н.р. в умовах воєнного стану та наголосив на важливості подальшої підтримки волонтерських ініціатив студентської молоді та співробітників університету у справі допомоги ЗСУ та Силам оборони (збори коштів, донорство тощо). Сегій Вікторович підкреслив, що попри виклики, які стояли перед колективом університету, спричинені збройною агресією російської федерації, за звітний період вдалося реалізувати багато масштабних подій за участю студентів усіх ННІ та факультетів (від проєкту «Школа першокурсника – 2023», відкриття студентського центру «IQ-простір», спортивних змагань серед першокурсників, Днів донора до визначення кращої інтелектуальної академічної групи 2023 року). На завершення Сергій Михнюк окреслив заступникам з виховної роботи ключові завдання на наступний семестр навчального року, які лягли в основу програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2025» на 2024 рік:

  • сприяти розвитку студентського самоврядування університету в нових умовах суспільних викликів;
  • формувати інформаційну культуру студентської молоді, відповідальне ставлення до публікації контенту у соціальних мережах;
  • забезпечити ефективну роботу студентського центру «IQ-простір» в умовах воєнного стану, активізувати використання інфраструктури студентського центру здобувачами університету;
  • сприяти діяльності волонтерських груп, участі в благодійних акціях на підтримку ЗСУ, ТрО, інших силових структур;
  • наставникам академічних груп, вихователям студентських гуртожитків постійно тримати у полі зору клімат у студентському середовищі, вивчати потреби, вчасно реагувати на запити молоді.

Микола Костенко, завідувач кафедри фізичного виховання, звітуючи про роботу, ознайомив учасників засідання із результатами спортивних змагань різного рівня (світові, міжнародні, всеукраїнські, міські), переможцями і призерами яких стали студенти НУБіП України, продемонстрував результати 67-ї спартакіади студентів університету та висвітлив графік спортивних змагань на наступний семестр.
Директор студентського містечка, Сергій Стецюк звітував про стан укриттів, поселення у 2023-2024 навчальному році, оплату за проживання у гуртожитках, виписку випускників університету. Доповів про відкриття та функціонування Центру надання побутових послуг та встановлення апаратів продажу очищеної питної води.

Наступна доповідь від начальника підрозділу військової мобілізації та взаємодії із ЗСУ Геннадія Ржевського торкалася стану справ з обліку, мобілізації та бронювання. Він повідомив, що вся необхідна інформація була оцифрована та заведена в Google-форми, що значно покращило можливості роботи підрозділу. Геннадій Миколайович подякував всім заступникам директорів, деканів з виховної роботи за відповідальне ставлення до питання постановки на військовий облік студентів.
Приємні враження залишив виступ-звіт від заступника декана з виховної роботи факультету ветеринарної медицини Тараса Савчука. Яскрава, емоційна презентація відповідала дійсно яскравому, насиченому, інтенсивному, пізнавальному, творчому життю студентів цього факультету.

Підсумкове слово проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Кваші несло в собі наступні меседжі:

  • рік був напружений, сповнений викликів, але вдалося реалізувати багато проєктів;
  • продовжуємо рух у напрямку розвитку науки, навчання, виховання, допомоги нашим ЗСУ та Силам оборони;
  • постійне покращення співпраці між викладачем, наставником та студентом має бути в пріоритеті.

Бажаємо усім успіхів на ниві виховання студентської молоді!

Лариса Нестеренко
начальник відділу виховної роботи та студентських справ

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook