Випускники школи «Оптіма» відвідали кафедру психології НУБіП України

21 грудня 2023 року
м. Київ

   19 грудня гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України відчинив свої двері для учнів 10-11 класів школи дистанційної освіти «Оптіма». На кафедрі психології стало доброю традицією активно долучатися до проведення Дня відкритих дверей НУБіП України. Це свято, на якому випускники коледжів і технікумів нашої країни отримали змогу обирати майбутні вектори розвитку власного професійного шляху та побудови майбутньої кар’єри. Наша кафедра не стояла осторонь і цього разу.
   Майбутніх абітурієнтів радо зустрічали викладачі кафедри (Мартинюк І.А., Яшник С.В., Хижняк А.А., Дудник І.Ю.), вміло залучали абітурієнтів до бесід у яких вдавалося актуалізувати взаємозв'язок понять «правильний вибір професії», «конкурентоздатність на ринку праці», «професійне самовдосконалення», «кар’єрне зростання». А також пояснювали, що спеціальність 053 «Психологія» надасть їм можливість стати фахівцем, який допомагає іншим людям віднайти душевний спокій і рівновагу, впоратись з переживанням стресів та емоційних травм.

 
 Для прикладу, щоб доторкнутись до професійних елементів роботи психолога, майбутнім абітурієнтам були запропоновані наступні психодіагностичні методики:
  Техніка поведінкової активізації: "Меню ресурсних активностей". Опис: створення переліку корисних/приємних видів діяльності, з подальшим вибором декількох із переліку і плануванню на найближчий тиждень.
  Техніка психологічного заземлення: "Обійми метелика". Опис: техніка спрямована на зниження рівня активності ЦНС шляхом поєднання ритмічних рухів та глибокого дихання.
   Використовувались наступні методи: гра (з м'ячем), групова дискусія (створення меню активностей).
   В результаті учні навчились використанню техніки психологічного заземлення, що вкрай важливо вміти в стресових ситуаціях. Та запланували собі ресурсні активності на наступний тиждень для психологічного відновлення.


  Ознайомившись із елементами психодіагностичнх технік, порефлексувавши, пізнавши трохи себе, учні захопились цим процесом. Дехто поділився тим, що давно цікавиться психологією та мріє вспупати на спеціальність «психологія», а НУБіП України як ніколи краще підходить для здійснення цієї мрії.
   З нетерпінням чекаємо випускників школи «Оптіма» в наших гостинних аудиторіях, в лавах нашого студентства!


Старший викладач кафедри психології
Анна Хижняк
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook