Мета – подвійні дипломи з Берлінським технічним університетом прикладних наук

21 грудня 2023 року

 Так доля розпорядилась, що професорка кафедри автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І. Мартиненка (далі АРС) Наталія Заєць із своїми малолітніми синами опинилась в Німеччині, але зуміла налагодила освітні і наукові зв’язки з Берлінським технічним університетом прикладних наук (далі Берлінський університет). Зазначене дало їй можливість детально познайомитись із місцевою системою вищої освіти, підвищити свою кваліфікацію на спеціалізованих курсах, що створило умови для підписання договору щодо співпраці НУБІП України з Берлінським університетом.

Основною метою такої співпраці є започаткування освітньої магістерської програми з врученням подвійних дипломів випускникам та участь в спільних наукових проєктах. Про це вже інформацію подавалась в коротких повідомленнях.
Копітка робота не переривалась і полягала в напрацюванні різноманітних документів, котрі вивчаються колегами в Німеччині на предмет їх відповідності вимогам чинного місцевого законодавства.

І ось нарешті 14 грудня 2023 року в рамках договору про співпрацю й за ініціативи Німецької сторони відбулась віртуальна зустріч науково-педагогічних працівників і студентів обох університетів. НУБІП України представляли професори кафедри АРС Наталія Заєць і Ігор Болбот, доцент цієї кафедри Тарас Лендєл та студенти 4 курсу спеціальності 151 – Автоматизація та комп’ютерно інтегровані технології Ілля Лашко й Владислав Гаврильченко; декан факультету інформаційних технологій професорка Олена Глазунова та студенти 4 курсу спеціальності 123 - Комп’ютерна інженерія Олександр Колесніков і Євген Степанець. Берлінський університет представляв декан факультету електротехніки, мехатроніки, оптометрії професор Роланд Кірхберг зі своїми студентами.

Комп’ютерщики долучились до цієї важливої роботи, оскільки вище названі спеціальності взаємно доповнюють одна одну, використовують спільні методи пізнання й дослідження, а декан факультету постійно в пошуках із хорошими результатами нових можливостей перспективної співпраці із зарубіжними університетами і на пропозицію долучитись - відразу погодилась.

 

 

 

 

Зустріч пройшла в активному обговоренні змісту спільної програми підготовки магістрів і дозволила зробити важливий висновок: у навчальному процесі обидва університети використовують зрозумілу обом сторонам сучасну лабораторну базу, програмне забезпечення, методи розроблення і використання комп’ютерних технологій у тому числі й для систем автоматизації. Слід звернути увагу, що при цьому студенти з обох університетів були активними учасниками дискусій і демонстрували, окрім лабораторних стендів, свої власні розробки, спілкуючись при цьому англійською мовою.

У процесі обговорення змісту програми домовились про наступні кроки наближення реалізації спільної програми підготовки магістрів з видачою подвійних дипломів про освіту.

За інформацією Н. Заєць представники Берлінського університету результатами зустрічі були задоволені. Чекаємо на їх офіційне повідомлення.
Переконаний, що зустріч наблизила нас до мети!


Завідувач кафедри АРС
Віталій Лисенко

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook