Підсумки діяльності колективу факультету тваринництва та водних біоресурсів за 2023 рік і плани на наступний рік

21 грудня 2023 року
  20 грудня на факультеті тваринництва та водних біоресурсів під головуванням голови профспілкової організації Тетяни Антонюк відбулася конференція трудового колективу, основним питанням якої був звіт декана факультету Руслана Кононенка за 2023 рік.
  На засіданні від ректорату був присутній проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку НУБіП України Сергій Кваша.
  Декан факультету в руслі виконання програми «Голосіївська ініціатива – 2025» прозвітував за пророблену роботу колективом у 2023 році та окреслив основні завдання на 2024 рік.
  У своїй доповіді він наголосив, що на 8 кафедрах факультету функціонує понад 32 навчальних та навчально-науково-виробничих лабораторій та 2 навчально-наукових павільйони технологічного обладнання у свинарстві і птахівництві.
  Станом на 1 жовтня 2023 року на факультеті навчалося понад 1000 студентів.
  Навчальний процес забезпечується висококваліфікованим професорсько-викладацьким складом.
  Говорячи про науку на факультеті, декан наголосив, що науковцями факультету у 2023 році виконувалася науково-інноваційна діяльність за 27 темами.
  Продовжується робота за грантом Еразмус+ у співпраці з іншими зарубіжними партнерами, обсяг фінансування якого близько 800 тис. євро.
  У звітному році науковці факультету тваринництва та водних біоресурсів здійснювали дослідження на загальну суму 2 296,1 тис. грн. За рахунок діяльності госпрозрахункових підрозділів факультету, до спецфонду університету надійшло 1 392,9 тис. грн.
  У рамках покращення матеріально-технічної бази факультету у звітному році введено в дію капітально відремонтовану та повністю технічно оснащену навчальну лабораторію оцінки якості м’яса.
  Впродовж року за підтримки ректорату придбано та отримано від благодійників сучасні прилади в лабораторії факультету.
  За підтримки ректорату проведено капітальний ремонт у 28 кімнатах для першого курсу та трьох блоків гуртожитку. Наразі тривають ремонтні роботи ще в 3 кімнатах та на січень запланований ремонт 8 поверху.
  У своїй доповіді Руслан Володимирович наголосив, що постійно проводиться робота над престижністю факультету. За звітний період науково-педагогічні працівники та студенти факультету прийняли участь, а також були організаторами у ряді міжнародних науково-практичних конференцій, вебінарів, робочих зустрічей у рамках міжнародної співпраці, міжнародних стажувань, навчань, спортивних змагань та днів відкритих дверей.
  Також на факультеті постійно у центрі уваги питання співпраці з радою роботодавців та випускниками факультету, постійно триває діалог щодо покращення компетенцій випускників факультету. В цьому році за ініціативи ректорату університету на факультеті відбувся потужний захід ‒ «Ярмарок вакансій», на якому представники ради роботодавців факультету та інші запрошені стейкхолдери ознайомили випускників факультету із вакансіями на своїх підприємствах та окреслили тенденції у галузях тваринництва та рибництва.
  На факультеті діє постійна практика залучення роботодавців та представників провідних компаній для читання гостьових лекцій. На яких студенти мають можливість ознайомитися із сучасними технологічними аспектами ведення галузей тваринництва та рибництва «з перших вуст».
  Колективи кафедр на чолі із завідувачами невпинно працюють над покращенням технічного забезпечення та сучасного оновлення лабораторій факультету.
  Цього року лави факультету поповнилися 345 новими студентами. Серед вступників дуже багато обдарованої молоді, яка прийшла сюди з метою отримати професійні знання і стати успішними людьми, щоб у подальшому розвивати нашу країну.
  На звершення Руслан Володимирович у контексті виконання програми «Голосіївська ініціатива – 2025» окреслив конкретні завдання для колективу факультету на 2024 рік.
  У обговоренні звіту взяли участь професор кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві − професор Василь Туринський, директор НДІ технологій та якості продукції тваринництва − доцент Дмитро Уманець, завідувач кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві – професор Вадим Лихач, завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин – професор Сергій Рубан, завідувач лабораторією «Водних біоресурсів та аквакультури» − доцент Петро Шевченко.
  Усі виступаючі наголошували на позитивних змінах на факультеті, що відбуваються вже тривалий період і висловили пропозицію звіт декана схвалити та роботу факультету визнати задовільною.
  До обговорення долучився також проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку НУБіП України Сергій Кваша, який передав вітання та висловив підтримку колективу факультету від ректора університету Станіслава Ніколаєнка та всього ректорату.
  Проректор зазначив що розвиток факультету відчувається за всіма напрямами діяльності. Якість освітнього процесу на високому рівні, продовжується зміцнення матеріально-технічної бази, тривають тісні зв’язки з виробництвом. Поряд з тим, Сергій Миколайович зупинився на викликах які постануть найближчим часом перед освітянським середовищем у контексті реформування вищої освіти в Україні. Відмітив важливість проведення виховної роботи та здійснення національно-патріотичного виховання студентської молоді, адже всі мають знати і пам’ятати свою історію, поважати традиції свого народу.
  Тож після обговорення звіт був одноголосно схвалений.  
  Потому колектив делегував представників факультету на збори трудового колективу Університету.
 

  Колектив факультету тваринництва та водних біоресурсів не зупиняється на досягнутому, і активно працюватиме надалі задля перемоги та відбудови України!

 
 
 
Тетяна Антонюк,
голова профспілкової організації

 факультету тваринництва та водних біоресурсів 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook