Школа юного енергетика: нова зустріч зі старими знайомими

22 грудня 2023 року

 

Школярі Зеленодольська багато років беруть активну участь в роботі школи юного енергетика, яка працює на базі  ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України.

 

Стало вже традицією проводити один з уроків для ліцеїстів напередодні Дня енергетика. От і цього року доцент кафедри інженерії енергосистем Олена Шеліманова зустрілась зі школярами 18 грудня ( в он-лайн форматі). Метою уроку під назвою «Що вміє електричний струм?» було поглибити та систематизувати знання з теми «Електричний струм у різних середовищах». 
 
 
Школярі пригадали, як виникає електричний струм в металах, напівпровідниках, рідинах та газах, дізнались більше про те, як працюють прилади, засновані на дії електричного струму в цих середовищах; а також обговорили, як «допомогти» струму працювати ефективніше, тобто як заощаджувати електроенергію. 
 
 
 
В обговоренні актину участь брали не лише учні, а й вчитель фізики – Марина Володимирівна Лорер, яка вже багато років співпрацює з фахівцями НУБіП. Саме завдяки Марині Володимирівни наші спільні уроки стали і корисними, і цікавими. А ще – їй велика подяка від викладачів ННІ енергетики, автоматика і енергозбереження за хорошу базову підготовку з фізики учнів, які стали нашими студентами.
Сприяють кращій підготовці майбутніх абітурієнтів до складання НМТ/ЗНО підготовчі курси, які працюють на базі НУБіП України. Тож наприкінці уроку Олена Шеліманова ознайомила учнів з умовами навчання на цих курсах.
 
 
 
Підготовчі курси НУБіП не лише готують слухачів до здачі НМТ / ЗНО, але й дають тверді знання і навички для вступу та подальшого навчання у вищому навчальному закладі та знайомлять з історією, звичаями та традиціями університету, адаптують абітурієнтів до студентського життя.
Про це в своїх виступах наголосили Наталя Широка і Дмитро Білецький – колишні слухачі підготовчих курсів, а нині – успішні студенти 1 курсу ОС «Бакалавр», що навчаються за спеціальністю 144 – Теплоенергетика.
 
 
 
 
Сподіваємось, після проведеного заходу ті школярі Зеленодольська, які вже прийняли рішення опановувати інженерні спеціальності, зроблять вибір саме на користь НУБіП України. А отже наступного року студентська сім’я ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження поповниться ще кількома добре підготовленими та наполегливими до знань членами.
 
Доцент кафедри інженерії енергосистем
Олена Шеліманова
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook