Розпочався 5-й навчальний рік в школі юного енергетика

8 листопада 2023 року

 

Вже чотири роки в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України функціонує школа юного енергетика. За цей час її уроки відвідали школярі Києва та Київської області, учасники Малої академії наук. Проте найактивнішими учнями школи є ліцеїсти Зеленодольського районного ліцею на чолі з вчителем фізики – активною небайдужою людиною – Мариною Володимирівною Лорер.
Ось і цей 5-й ювілейний навчальний рік розпочався в школі юного енергетика саме уроком для школярів Зеленодольська. Доцент кафедри інженерії енергосистем – провідний викладач школи – Олена Шеліманова презентувала слухачам історію людства як історію опанування людиною різних форм енергії та успішного подолання енергетичних криз. 
 
 
 
Уроки історії вселяють в нас віру, що і сучасна енергетична криза стане поштовхом для подальшого розвитку науки і вдосконалення структури енергоспоживання, зокрема за рахунок використання поновлюваних джерел енергії.
На завершення уроку Олена Шеліманова розповіла учням як стати « приборкувачем енергії», тобто опанувати престижну і  актуальну професію енергетика.
 
Допомогти в цьому може навчання  в Національному університеті біоресурсів і природокористування  – престижному вищому навчальному закладі України. Вже три роки поспіль кращі випускники Зеленодольського ліцею вступають на навчання в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Сподіваємось, цю хорошу традицію підтримають і випускники цього року, а викладачі школи юного енергетика докладуть всіх зусиль, щоб допомогти їм в цьому.
 
 
В.О. зав. кафедри інженерії енергосистем
Євгеній Антипов
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook