Підведення підсумків про науково-дослідну роботу гуртка «Entomologist».

26 грудня 2023 року

  Наприкінці семестру керівник наукового гуртка «ENTOMOLOGIST», який функціонує на кафедрі ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин, доктор філософії Ольга Статкевич зібрала молодих науковців на підсумкове засідання. Зустріч пройшла 25 грудня 2023 року і була присвячена не лише підведенню підсумків роботи за 2022-2023 навчальний рік, а й обговоренню найближчих цілей на наступне півріччя.


  Так, за поточний період кількісний склад гуртка збільшився й наразі становить 26 осіб. За звітній період було проведено 3 онлайн-зустрічі та 7 практично-лабораторних засідань, де гуртківці ознайомились з багатим і різноманітним світом комах, вивчали їх значення та зв’язки цих тварин із навколишнім середовищем.

 

  Крім того, ряд студентів спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» приймали участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022/2023 навчальному році та зайняли призові місця. Зокрема, молоді та амбіційні вчені представляли свої наукові розробки: Дмитро Мазурак, Юлія Михалевич — «Штучні модулі для перезимівлі корисної ентомофауни у природних умовах», Ярослав Сивак, Валентина Шкорбот  «Конструювання агроландшафтного комплексу насаджень малини для приваблення корисних комах».

  Гуртківці кафедри брали активну участь в публікаційній діяльності. Зокрема, за звітній період студенти опублікували тези-доповіді у 3-х міжнародних науково-практичних конференціях. При цьому, Олена Логвиненко та Юлія Михалевич виступили з доповідями на Міжнародній науково-практична конференція «Молодіжна наука заради миру та розвитку», Олена Логвиненко, Лілія Буднік та Назар Тарнавський рийняли участь у ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти, присвяченої до 125-річчя НУБіП України «Досягнення і перспективи в захисті та карантині рослин», Катерина Маньків представила свої здобутки на Міжнародні конференція «Інноваційні технології в захисті рослин за умов глобалізації». За підсумками досліджень учасники отримали грамоти та сертифікати.

  18 травня 2023 року за ініціативи старости гуртка Олени Логвиненко та замстарости Назара Тарнавського було проведено онлайн-тренінг на тему «Корисні комахи-запилювачі, шляхи їх збереження». Метою тренінгу було підвищення свідомість студентів та покращення знання про корисну ентомофауну, як складову біорізноманіття. Модераторами заходу виступили кандидат біологічних наук Тетяна Стефановська та доктор філософії Ольга Статкевич. 

  Крім того, гуртківці є активними учасниками волонтерського руху та допомагають ЗСУ.

  У підсумку керівник гуртка Ольга Статкевич подякувала молодим науковцям за активну участь в зазначених заходах та побажала натхнення та завзятості для активної наукової роботи навесні!

 

 

Наталія Батрак 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook