Студенти спеціальності «Фізична культура і спорт» Вячеслав Голенко та Ілля Марьяш – володарі Кубку України з ММА

27 грудня 2023 року
НУБіП України
  З 15 по 17 грудня у місті Києві відбувся Кубок України зі змішаних єдиноборств ММА серед молоді та дорослих.
  У заході взяло участь 120 учасників із 15 областей України, серед яких 6 жінок. Учасники змагалися у вікових категоріях:
  • молодь: чоловіки та жінки 18 до 20 років;
  • дорослі: чоловіки та жінки від 21+ років.
  MMA розшифровується як Mixed Martial Arts, що в дослівному перекладі з англійської означає «Змішані Бойові Мистецтва». MMA – школа контактних єдиноборств, яку в народі часто і помилково називають «Боями без правил», хоча правила в MMA звичайно ж є. Так в сучасних правилах MMA заборонені укуси, стусани в очі, удари в горло і інші пекельні прийоми.
  В основі MMA лежить Панкратіон – давній вид єдиноборств, який поєднує в собі удари руками і ногами, а також елементи боротьби. Сам термін MMA був запропонований порівняно недавно: в 1995 році його ввів в ужиток Рік Блюм, президент організації Battlecade.
 
  Вячеслав Голенко змагався серед молоді у ваговій категорії 120,2 кг. У фінальній сутичці він зустрівся із представником Дніпровської федерації Шакеремом Гасимовим і у першому раунді на 30-й секунді технічним нокаутом здолав його. Отже, Вячеслав Голенко став володарем Кубку України 2023 року.
 
  Ілля Марьяш змагався серед дорослих у ваговій категорії 70,3 кг. Його суперником у фіналі був Вадим Комелишин. Сутичка тривала 2 хвилини 25 секунд і завершилася технічним нокаутом. Отже, Ілля Марьяш виграв фінал і виборов Кубок України.
 

Вітаємо наших студентів із завойованими нагородами!

 
 
Микола КОСТЕНКО,
завідувач кафедри фізичного виховання

  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook