Волонтер - той, хто творить добро

5 грудня 2023 року
Ти твориш добро, даруючи радість усім,
Ти ділишся щастям і серцем своїм.
Ти твориш добро, даруєш надію,
Ти твориш любов, ти здійснюєш мрії.
 
Душею і серцем ти завжди із ними,
Для них ти є друг, і сім’я, і родина.
Ти наче те сонце, що гріє весною.
Для них ти як Ангел, що завжди з тобою.
 
          5 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день волонтера. Офіційна його назва – Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку. Свято було засновано за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН у 1985 році для підвищення поінформованості про важливий внесок волонтерів у суспільстві.
          Волонтерський рух виник у Франції в 1920 році. Тоді французька молодь вирішила організувати добровільне відновлення ферм,   зруйнованих під час Першої світової війни. Зовсім скоро волонтерами зацікавилися й інші країни. В Україні ж волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну.
          Сьогодні в Україні до волонтерів ставляться по-особливому. Адже після 24 лютого 2022 року волонтерський рух показав усьому світові, що це потужна сила, яка здатна організовувати, об’єднувати та допомагати розв’язувати серйозні питання. Крім того, українські волонтери – це головна підтримка для ЗСУ. Вони виробляють та знаходять необхідні речі, продукти,   речі першої необхідності, підтримують моральний дух бійців.
          Напередодні Дня волонтера в приміщенні Будинку дитячої та юнацької творчості Голосіївського району м.Києва відбулась святкова програма «З Україною в серці», у якій взяла участь викладач кафедри культурології Владислава Чайка, яка й сама є солісткою Творчого волонтерського об’єднання «Арт-Десант», у складі якого взяла участь у більше 100 концертах в зоні АТО на передовій для українських військових та дітей Донбасу.

          Висловлюємо подяку волонтерам від імені кожної людини, якій вони допомогли. Дякуємо за вашу людяність та безкорисливу працю. Завдяки вашому внеску Україна стрімко долає важкі перепони та рухається до перемоги. 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook