6 грудня – День Збройних Сил України

6 грудня 2023 року
          Одним із найважливіших атрибутів державності, гарантом безпеки та свободи України є її Збройні сили. 6 грудня українці відзначають одне з найважливіших національних свят – День збройних сил України. Щодня тисячі бійців ЗСУ захищають країну на передовій, охороняють її кордони на землі, у воді та в повітрі – rada.gov.ua.
          День Збройних Сил України – загальне професійне свято всіх українських військовослужбовців – давно заслужило всенародну повагу і шану з боку офіційних державних структур усіх рівнів. Цей День приурочений до дати прийняття Закону незалежної України від 6 грудня 1991 р. «Про Збройні Сили України». Саме свято День Збройних Сил України було встановлено у 1993 р. постановою Верховної Ради України від 19 жовтня № 3528-XII і збігається з початком Першого Зимового Походу армії УНР (6 грудня 1919 – 6 травня 1920 рр.).

          В НУБіП України також привітали офіцерів і курсантів кафедри військової підготовки з професійним святом. Звісно, не обійшлося тут без кафедри культурології – до військових завітали доцент Василь Базелюк і викладач Тетяна Симоненко. 

           

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook