Навчання в Латвійському університеті наук про життя та технології: досвід, враження та перспективи

28 грудня 2023 року
    Навчання за кордоном – це не тільки можливість отримати якісну освіту, але й шанс побачити світ, познайомитися з новими культурами, людьми, мовами.
    Студентки четвертого курсу економічного факультету Олександра Бублик (спеціальність 076 – Підприємництво, торгівля та біржова діяльність), Катерина Костюк та Софія Даценко (спеціальність 072 – Фінанси, банківська справа та страхування) діляться своїм досвідом навчання за кордоном, а саме у Латвії, в рамках програми обміну ERASMUS+ в Латвійському університеті наук про життя та технології, м. Єлгава. Дівчата переконані, що такий досвід значно розширив їх кругозір, розвинув критичне мислення, і надалі буде сприяє самореалізації та кар’єрному росту.
    «Ми приїхали в Латвію в кінці серпня, аби завчасно підготуватись до навчального року. Тут він починається пізніше, ближче до середини вересня. Перш ніж вирушити в подорож, разом зробили деякі кроки, щоб забезпечити собі комфортне перебування та навчання, а саме купили квитки на транспорт, оформили документи на проживання в гуртожитку та заповнили інші необхідні папери; ознайомились з інформацією про університет, країну, місто, тощо; зв’язались з координаторами програми обміну, наставниками аби узгодити необхідні деталі» – розповідає Катерина Костюк.
    Учасниці програми відмічають, що у Латвійському університеті наук про життя та технології спеціалізуються на підготовці фахівців переважно для сільського й лісового господарств. В університеті працюють висококваліфіковані викладачі, тут реалізуються різноманітні наукові та освітянські проекти, які містять практичні кейси. Навчання студентів передбачає, що студент самостійно обирає цікаві для його спеціальності предмети. Лекції відбуваються з застосуванням різноманітних інтерактивних засобів й відеопрезентацій. На семінарах кожен має можливість висловити свою думку разом з командою та послухати інших.

   Як і в НУБіП України, Латвійський університет активно користується платформою “Moodle”, де знаходиться вся необхідна для студента інформація про курси, завдання, новини, календар сесії, тощо. Як учасники програми ERASMUS+ Олександра, Катерина та Софія отримали не тільки фахові знання, але й навички міжкультурної комунікації, роботи в міжнародних командах, вирішення їх спільних завдань щодо кращої адаптації до змін.
    «Під час перебування у Латвії нам було запропоновано великий вибір екскурсій та заходів орієнтованих на поглиблення наших знань про цю гарну європейську країну, про Єлгаву, а також про країни інших студентів, які приїхали навчатись по обміну. Також велику уваги надавали нашій соціалізації в новому середовищі та з новими людьми. Проводились вечори ігор, вечори національної кухні, вечір прапора тощо» – ділиться враженнями Софія Даценко.
   «Ми мали можливість відвідати різні міста Латвії, такі як Рига, Юрмала, Лієпая, Кулдіга, куштували традиційні страви, тай загалом весело проводили час. Ми також спілкувались зі студентами з різних країн, таких як Чехія, Словаччина, Туреччина, Індія» – доповнює Олександра Бублик.
   На завершення студентки економічного факультету, учасниці програми обміну ERASMUS+ в Латвійському університеті наук про життя та технології, м. Єлгава впевнено дають пораду всім зацікавленим в міжнародній діяльності, що дана програма – це чудова можливість, яку пропонує наш університет, де є змога отримати новий досвід, знання та навички, які можуть бути корисними для вашого майбутнього! Адже навчання за кордоном – це не тільки навчання іншої культури, але й переосмислення своєї!

Тетяна Куць,
заступник декана економічного факультету
з міжнародної діяльності
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook