Британсько-українське твінінгове партнерство НУБіП України та University of Reading

7 вересня 2023 року

Відомо, що стажування за кордоном передбачає можливість для кар’єрного росту і більш глибокого вивчення обраної професії. Отож викладачі факультету захисту рослин, біотехнологій та екології активно приймають участь у цій сфері діяльності. Зокрема, асистент кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин Статкевич Ольга пройшла тижневе науково-педагогічне стажування з метою підвищення кваліфікації та виконання завдань в рамках проекту «Сарасity building of Ukrainian researchers for sustainable livelihoods: socio-economic development» у співпраці з Університетом Рідінг (Велика Британія). Захід був організований та проведений у м. Варшава з 22 по 30 липня 2023 р.

 

 

Цей проєкт є продовженням двостороннього співробітництва між University of Reading та НУБіП України в рамках Twinning Project. Метою проєкту є розвиток наукових можливостей дослідників для реалізації результатів проєктної діяльності в Україні та в Об’єднаному Королівстві. До складу делегації увійшли понад тридцять представників НУБіП України, зокрема, ННІ лісового і садово-паркового господарства, факультетів: гуманітарно-педагогічного, економічного, аграрного менеджменту, тваринництва та водних біоресурсів, захисту рослин, біотехнологій та екології, агробіологічного, харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Модераторами заходу були професорки University of Reading Сара Карді та Алла Кравченко з НУБіП України.

 

 

 

Навчання проходило досить жваво та цікаво.  Перший день воркшопу був присвячений представленню учасників та проекту Twinning. Сара КАРДІ та Саймон МОРТІМЕР познайомили нас з Університетом Редінг та Twinning Project. Всі учасники мали змогу представити себе та свої наукові інтереси, що у подальшому дало змогу знайти точки спільних інтересів.

 

 

 

Подальші семінари були побудовані на  співпраці, як всередині нашого університету, так і з іншими університетами. Науковці НУБіП були поділені на міждисциплінарні групи і мали пропрацювати спільний проект, який залучить представників різних факультетів. При цьому, обговорювались проблеми, виклики та можливості при написанні міжнародних публікацій. Визначення стратегій. А також конкретні кроки написання таких публікацій, їх планування та визначення можливостей для публікацій. Критерії вибору міжнародного журналу, на які показники слід звернути увагу.

 

 

 

Виходячи з європейського досвіду, можна підсумувати, що українській системі освіти слід активно залучати передові досягнення західних сусідів для досягнення більш ефективних результатів під час формування людських ресурсів університету.

 

 

У підсумку хочу акцентувати увагу, що саме таке стажування це корисний і цікавий досвід, який дозволяє набути нових умінь і навичок від кращих британський викладачів. Хочеться подякувати керівництву нашого нашого Університету, а саме ректору Станіславу Ніколаєнку , а також декану факультету Юлії Коломієць за надану можливість взяти участь у даній програмі. 

 

Статкевич Ольга, асистент

 кафедри ентомології,

інтегрованого захисту та карантину рослин

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook