Підсумовуємо роботу кафедри міжнародних відносин і суспільних наук у 2023 р.

30 грудня 2023 року

2023 рік продовжив наші випробування, як для всієї країни, так і для кожного із нас. Серйозні виклики постали перед системою вищої освіти в умовах російсько-української війни (постійні тривоги, удари безпілотниками та ракетні атаки, негативний психологічний та моральний стан), однак, не дивлячись на всі труднощі, навчальний процес не зупинився, навчання проходили у змішаній формі, що дало можливість всім студентам відчути дружню атмосферу навчального процесу в аудиторії та попрацювати дистанційно. Кафедра міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету, не стала виключенням, а гідно представила освітянську родину НУБіП України.
Протягом року НПП кафедри забезпечували проведення навчальних занять на всіх факультетах університету з «Історії української державності», «Політології» та «Соціології» для всіх спеціальностей, так і фахові для майбутніх міжнародників ОС «Бакалавр» та «Магістр».
В червні 2023 року завершено підготовку 75 студентів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» денної та заочної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр».

     

Випускники бакалавратури успішно здали ЄВІ та ЄВФВ і вже за 2 місяці 50 вступників стали студентами ОС «Магістр» денної та заочної форми навчання. На середину грудня 2023 р. студенти магістаратури завершили 1 семестр успішно здавши першу сесію.

Певними успіхами літньої вступної компанії можна назвати зарахування 45 студентів 1 курсу ОС «Бакалавр», а загалом на цьому рівні навчається 216 студентів денної форми.

     

Певні здобутки наших студентів у науковій та навчальній роботі теж потрібно згадати, зокрема на Фестивалі науки НУБіП України до 125-річчя НУБіП України було оцінено Дипломом І-го ступеня роботу наукового гуртка «Інформація і політика» кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, який отримала на вченій раді університету, заступник старости гуртка, студентка ІІІ курсу Куцолабська Анастасія Юріївна. Отримала Подяку керівництва університету на честь його 125-річчя за багаторічні відмінні успіхи у навчанні, ініціативну участь у суспільному житті студентства та активну громадську життєву позицію студентка IV курсу Орос Богдана Василівна.

В цьому році відбувся другий випуск магістрів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії». 30 магістрів денної та заочної форми навчання отримали дипломи, п’ятеро – з відзнакою. Урочистості відбулися 1 грудня 2023 р. на церемонії вручення дипломів магістрів гуманітарно-педагогічного факультету.

     

     

У науково-дослідній сфері вагомими були досягнення кафедри. Викладачі кафедри видали 1 монографію іноземною мовою, 3 наукові статті у міжнародних виданнях, 19 наукових статей у виданнях, включених до наукометричних баз Scopus і Web of Science, 16 наукових статті у фахових виданнях, 26 тез доповідей, взяли участь у більше ніж 30 наукових форумах – конференціях, круглих столах, веб-семінарах і т.п.
Кафедра організувала й провела Міжнародну науково-практичну конференцію «Трансформація системи міжнародних відносин в умовах російсько-української війни» (до дня спротиву окупації Автономної республіки Крим та м. Севастополя) (м. Київ, 23 лютого 2023 р.).
До роботи конференції в очно-дистанційному форматі долучились понад 300 осіб, серед них представники 22 міст України, 6 країн світу (Польщі, Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії, Молдови, Румунії, Індії, Німеччини), фахівці вищих навчальних закладів та спеціалізованих наукових та науково-освітніх установ, дипломати, міжнародники. За результатами роботи конференції підготовлено збірник тез доповідей, який розміщено на сайті кафедри.

     

Кафедра міжнародних відносин і суспільних наук активно співпрацювала з цілою низкою наукових установ, зокрема, Дипломатичною академією України імені Геннадія Удовенка при МЗС України, Інститутом політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України, Українським інститутом політики, Інститутом зовнішньополітичних досліджень тощо.

Підбиваючи підсумки, можна ствердно сказати, що протягом року колектив кафедри сумлінно та відповідально виконував свої обов’язки.

Бажаємо всім сил і наснаги, ще більше здобутків і досягнень в наступному році.
Віримо в нашу перемогу, довгоочікуваний мир та швидке відновлення мирного життя, відродження країни.
Все буде Україна!


 

 

Сергій Білан,
професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook