Практика студентів Левуса Назара та Коваля Владислава

16 липня 2021 року
 В період практики з 8 червня 2021р. по 16 липня 2021 р., ми проходили практику в компанії «МІМ-К» на посаді інженера-конструктора корпусних меблів.
Початок практики розпочався з ознайомленням обладнання, а також екскурсії по різним цехам та виробництвам.
Компанія займається виготовленням індивідуальних корпусних меблів, тому в неї є своє виробництво, а також свої станки. Серед них станок ЧПУ, на якому можна робити різноманітні фрезерування.
Також, надважливою частину компанії є малярний цех. Надважливий він саме тому, що дозволяє економити велику долю часу на фарбуванні, а це запорука того, що замовлення буде виконано точно в термін, який був зумовлений з клієнтом.
 
 
 
 
 
Ознайомившись з устаткуванням, та пройшовши всі інструктажі з техніки безпеки, ми перейшли до безпосередньо своєї діяльності, а саме конструювання.
Перш за все, перший тиждень ми освоювали нову для нас конструкторську програму «Базис», в якій вчилися моделювати приміщення, в яке потрібно вмонтувати виріб.
 
Далі починається процес розробки виробу, відразу потрібно врахувати зазори по стінам, щоб виріб помістився в нішу (в нашому випадку), після чого користуючись ТЗ яке було передано менеджером проекту, будуємо безпосередньо сам виріб.
Наступний етап включає в себе розставити певні кріплення на стиках панелей. При розстановці кріплень потрібно розуміти як саме кріплення працює, щоб облегшити монтаж виробу та і взагалі щоб його монтаж можна було реалізувати.
 
Після перевірки головним конструктором, отримано дозвіл на створення файлів на порізку, а також креслень на металоконструкції та складальні креслення, які потрібні для монтажу.
Приклад креслення на металоконстркцію
Приклад складальних креслень
Після розробки всіх файлів на виробництво, в середньому проходить тижня 2, поки будуть вироблені всі окремі елементи для збору виробу. Після цього реалізується монтаж.
Перед виїздом на монтаж, в цеху перевіряють всі окремі модулі, чи не була допущенна помилка конструктором або працівниками, які безпосередньо по кресленням виробляли метал, деталі для складдання та ін. Всі модулі, які можна трансопртувати на вантажівці, попередньо збираються в цеху, задля економії часу на монтажі. Піднявши все необхідне починається реалізація монтажу, для збору гарберобу було витраченно приблизно 3 години.
 
Фінальний результат повністю задовольнив клієнта, монтаж відбувся без складнощів.
 
За період проходження практики, ми ознайомились з повним циклом вироблення корпусних меблів, починаючи від розробки виробу, закінчуючи його монтажем та здачею клієнту.
Компанія «МІМ-К» є одним із лідерів по виробництву меблів не тільки в Києві, а й по всій Україні.
 
Студенти магістратури МОБ 2001
Левус Назар Олегович
Коваль Владислав Генадійович

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook