Гуманітарно-педагогічний факультет розпочав набір – 2024

22 грудня 2023, 18:50

 

19 грудня 2024 року представників найбільшої в Україні дистанційної школи Оптіма гостинно зустрів гуманітарно-педагогічний факультет нашого університету.
  Як водиться, першою із майбутніми абітурієнтами першою зустрілася господиня, декан факультету – Інна Миколаївна Савицька. Саме вона представила унікальні можливості, які відкриває наш університет студентам: колосальні площі території у екологічно чистій зоні Голосіївського парку Києва, чим не може похвалитися жоден із університетів столиці, 17 навчальних корпусів і 13 гуртожитків, найсучасніші лабораторії, створені спільно з роботодавцями, які чекають випускників для заповнення наявних місць для навчання, тощо. Інна Миколаївна озвучила програму перебування наших гостей і анонсувала можливості, які відкриваються перед ними у майбутньому.
 
  Далі, як кажуть, відвідувачів чекала справжня казка. А як по іншому може відбуватися з тим, хто вперше відвідує наш університет? Абсолютно усі абітурієнти зізналися в цьому. По-іншому в НУБіП не буває!!!! Завідуючі усіма кафедрами, усі працівники доклали максимум зусиль для цього. Але про все за хронологією.
  Лабораторія синхронного перекладу, у якій майбутніх абітурієнтів зустріла завідувачка кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Миколаївна Амеліна, першою вразила наших гостей. Адже далеко не кожному вдається потрапити у точну копію кімнати для перемовин чи міні-конференцій Європейської комісії, або багатьох структур ООН. Наші відвідувачі повною мірою відчули себе міжнародними дипломатами!
 
  Подальше відчуття себе дипломатами підсилила співробітник кафедри філософії та міжнародної комунікації Олена Юріївна Балалаєва, яка разом із колегами не лише провела чудові тренінги, а й відразу прийняла своєрідний залік у майбутніх студентів із латини!!! Усі наші гості гідно впоралися із завданнями.
 
  Вразити наших гостей вдалося й кафедрі соціальної роботи та реабілітації. Професор кафедри Демченко Ірина Іванівна та старший викладач Бондаренко Наталія Олександрівна окрім створеної дивовижної атмосфери релаксу, запропонували настільки актуальні ситуації для обговорення, що украй зачепили учасників і викликали жваву дискусію. А й справді: що робити, коли тебе кинула кохана дівчина, до яких ще ситуацій слід готуватися у дорослому житті? Як організувати допомогу тим, хто опинився у подібних чи інших ситуаціях? Відповіді шукатимуть під час навчання на нашому факультеті у майбутньому! Дякуємо завідувачу кафедри Ірині Віталіївні Сопівник.
  Не менш дивовижними стали огляд картинної галереї, Гербової та Студентської зал університету. Коротка екскурсія завершилася вражаючою атмосферою актової зали. Окрім вражаючого оформлення, відвідувачів чекав сюрприз: їм вдалося співати на одній сцені із народними артистами України! Поринути в атмосферу мистецтва вони змогли на кафедрі культурології, заспівавши на головній сцені університету "Горить палає техніка ворожа", "Ой у лузі червона калина". Допомогли нашим відвідувачам повірити у власні сили народний артист України Роман Антонович Рудий із завідуючою кафедрою Іриною Зіновіївною Майданюк разом із колегами.
 
  Далі були відвідування чергової «лабораторії див» нашого університету – медіалабораторії. У медіалабораторії є всі умови для практичного навчання, можливість набути усіх необхідних навичок і компетенцій для створення телевізійного і радіо продукту. Завідувач медіалабораторії кафедри журналістики та мовної комунікації – Катерина Олександрівна розповіла, про заняття у студентів, про написання інтерв'ю, монологів, а також про створення сюжетів та новин. Розповіла, що разом зі студентами, які працюють у лабораторії випускають новини на телеканал "Свій НУБіП". А також ознайомила абітурієнтів з процесом їх створення.
  Продовжила дива гуманітарно-педагогічного факультету кафедра педагогіки. Зустріч вітальним словом розпочав завідувач кафедри педагогіки, доктор педагогічних наук Руслан Васильович Сопівник, який ознайомив майбутніх студентів із освітніми програмами, за якими ведеться підготовка фахівців. Особливу увагу Руслан Васильович закцентував на акредитованій ОПП «Професійна освіта», навчання за якою дозволяє студентові оволодіти не лише комплексом психолого-педагогічних знань, умінь та навичок, але й ґрунтовними знаннями в галузі агропромислового комплексу та харчових технологій. Зазначене дозволяє випускникам не лише отримати педагогічну освіту, а й опанувати усіма навичками soft skills, що забезпечують конкурентоспроможність на сучасному та майбутньому ринках праці.
 
  Гості також ознайомились з лабораторією інформаційно-комунікаційних технологій в освіті кафедри педагогіки. Професор Кучай Олександр Володимирович продемонстрував можливості використання в навчальному процесі компʼютерів, сенсорної панелі, а також автономних окулярів віртуальної реальності Oculus Quest. Кожен учасник спробував одягнути окуляри віртуальної реальності, що викликало незабутні емоції у кожного. Гості подякували викладачам кафедри педагогіки за те, що вони використовують дійсно надсучасні технології у навчальному процесі.
  Також із захопленням майбутні абітурієнти взяли участь у майстер-класі, який провела доктор філософії, старший викладач кафедри педагогіки Надія Олександрівна Діра. Мета заходу – визначити професійну схильність молоді за допомогою різноманітних психолого-педагогічних технік, зокрема психогеометричного тесту, асоціативних метафоричних карт тощо. Запрошені мали можливість не тільки цікаво провести час, але й дізнатися про свої внутрішні ресурси щодо майбутнього професійного становлення.
 
  Кафедра психології нашого факультету також підготувала ряд див. Доктор наук, професор Яшник Світлана Валеріївна, старший викладач Хижняк Анна Анатоліївна та асистент кафедри Дудник Юрій Ігорович працювали за такими матеріалами: техніка поведінкової активізації: "Меню ресурсних активностей", техніка психологічного заземлення: "Обійми метелика" тощо. У результаті відвідувачі навчились використанню техніки психологічного заземлення, що вкрай важливо вміти в стресових ситуаціях, і запланували собі ресурсні активності на наступний тиждень для психологічного відновлення.
  Ми також колосально вдячні особисто декану факультету тваринництва та водних біоресурсів Руслану Володимировичу Кононенку та його колегам за продовження казки – гості університету змогли здійснити мрію міських мешканців – реально доторкнутися до реальних істот, зокрема, приголубити коней, які, окрім інших функцій, допомагають багатьом людям позбавитися стресу. 
 

  До речі, учасники зустрічі висловлювали бажання вступити не лише на спеціальності нашого факультету. Ветеринарія, агрономія, тваринництво та багато чого іншого також викликає зацікавленість у випускників школи «Оптіма». Готуємося зустріти їх випускників у наших стінах 1 вересня 2024 року та й в подальші роки!

 
Богдан Назаров,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету
 
Олег Єресько,

доцент кафедри педагогіки 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook