КАФЕДРА БІОХІМІЇ І ФІЗІОЛОГІЇ ТВАРИН ІМЕНІ АКАДЕМІКА М.Ф. ГУЛОГО ОТРИМАЛА ПЕРЕМОГУ ЗА ЧОТИРМА НАУКОВИМИ ПРОЕКТАМИ МОН УКРАЇНИ У 2023 РОЦІ

4 січня 2024 року

 В умовах складного воєнного стану науковці тримають оборону на своїх наукових рубежах стараючись своєю працею наближати нашу Перемогу. Досить приємно, що Міністерство освіти і науки України постійно сприяє і підтримує науковців. Так у 2023 році МОН провело два конкурси наукових проектів, переможці яких отримають державне фінансування.

Слід відзначити, що Національний університет біоресурсів і природокористування України тримає лідерські позиції серед закладів вищої освіти за державним фінансуванням фундаментальних досліджень, прикладних досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок.

Так згідно конкурсу, що проводився на початку 2023 року за наказом МОН України (№ 232 від 03.03.2023 року) державне фінансування отримали 152 проекти, серед яких 13 – проекти НУБіП України. А проведення конкурсу в кінці минулого року та згідно наказу № 1572 від 27 грудня 2023 року, 219 проектів отримають державне фінансування, з яких 12 проектів – саме НУБіП України.

Кафедра біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого брала активну участь в обох конкурсах і така активність стала успішною. У березні минулого року колектив кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого отримав фінансування одного фундаментального «Регуляторні механізми метаболізму в організмі за умов його адаптації до екзогенного впливу», науковий керівник – доктор біологічних наук, професор Лілія Калачнюк, відповідальний виконавець – доктор біологічних наук, ст.наук.співр. Алла Клепко (кафедра загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності) і двох прикладних досліджень: «Використання ендоекологічної технології відновлювальної терапії за токсичної дії ксенобіотиків на організм тварин та розвитку патологій», науковий керівник доктор ветеринарних наук, професор Віктор Томчук, відповідальний виконавець доктор ветеринарних наук, професор Вікторія Грищенко; «Фізіолого-біохімічні механізми нейро-вісцеральних взаємин в організмі тварин за впливу новітніх наноаквахелатів біогенних елементів», науковий керівник доктор ветеринарних наук, професор Олена Журенко, відповідальний виконавець доктор ветеринарних наук, професор Валентин Карповський. А у грудневому наказі наша кафедра знову отримує державну підтримку прикладного дослідження «Молекулярно-детоксикаційні механізми в організмі тварин за дії ксенобіотиків та способи їх корекції», науковий керівник – доктор біологічних наук, професор Ігор Калінін,  відповідальний виконавець – доктор ветеринарних наук, професор Валентин Карповський.

 
Вітаємо з науковою перемогою наших співробітників!
 
А ВСІМ НАМ ЯКНАЙШВИДШОЇ ПЕРЕМОГИ ТА МИРУ!
 
                                                    Завідувач кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого,

доктор ветеринарних наук, професор Віктор Томчук

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook