Успішні студенти – перспективні випускники!!!

29 грудня 2023, 9:46

    Грудень місяць – це час, коли треба підсумовувати результати діяльності наприкінці року. На факультеті тваринництва та водних біоресурсів успішно завершено захисти магістерських робіт. Екзаменаційна комісія відзначає ефективну роботу професорсько-викладацького складу факультету щодо підготовки фахівців ОС «Магістр» за денною і заочною формами навчання. Загалом, рівень підготовки випускників-магістрів високий і відповідає компетентностям ОПП «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва» за спеціальністю 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», ОС «Магістр».

   Слід зазначити, що запорукою успішної підготовки фахівця є практична складова, а саме проходження студентами виробничої та переддипломної практики. На думку випускниці нашого факультету – Гранат Олександри: «Найцінніше, що ми можемо отримати за роки свого навчання – це досвід. Адже навіть з ґрунтовними теоретичними знаннями фахівцям необхідно набути практичних умінь та навичок, необхідних у майбутній професійній діяльності».

    Олександра не тільки успішно завершила виробничу переддипломну практику на одному із кращих козівничих підприємств України – ФГ «Тетяна-2011» (Київська область), а й мала можливість пройти стажування від Асоціації розведення кіз Верхньої Австрії (Ziegenzuchtverband Upper Austria). Дана асоціація номер один з розведення кіз та овець в Австрії. Завдяки десятилітньому досвіду, Ziegenzuchtverband upper Austria є партнером у національному та міжнародному бізнесі з проблемних питань при вирощуванні 16 порід кіз та 23 порід овець.

 

    Так, Олександра продовжує висловлювати свою думку: «Протягом мого стажування я отримала досвід спілкування та роботи з професіоналами у сфері тваринництва, нові знайомства, пізнання нових традицій та способу життя в іншій країні. Усе це стало значимою подією для мене особисто, адже такий вихід із зони комфорту та розширення власних можливостей дозволяють не лише зрости в професійному напрямку, але й загартовують як особистість. Як на мене, такий досвід дуже надихає молодих фахівців розвиватися в обраній сфері. Я безмежно вдячна всім організаторам моєї практики, у тому числі Stocki Josef і Корнелію Курмей та викладачам кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві, Туринському Василю та Богдановій Наталії за таку чудову можливість дещо ширше подивитися на світ власними очима. Для молодого фахівця, студента, це неоціненний внесок у майбутнє. Усім студентам раджу ризикувати, випробовувати свої знання та вдосконалюватися».

   За результатами проходження такого виробничого стажування Гранат Олександра не тільки підготувала і успішно захистила випускну магістерську роботу, а й взяла участь у науково-практичній постерній конференції слухачів магістратури де посіла перше місце!

    Тож, це вкотре підтверджує, що виробнича практика для студентів – обов'язковий компонент освітньо-професійної підготовки, що має на меті отримання студентами професійних умінь і навичок для здобуття певного освітнього ступеня.

Василь Туринський,
професор кафедри технологій у
птахівництві, свинарстві та вівчарстві

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook