Кафедра педагогіки НУБіП України провела тренінг з професійного самовизначення майбутнім абітурієнтам

4 січня 2024, 20:10

Мотивація професійного вибору, зацікавлене ставлення здобувачів до закладу освіти, їх професійна орієнтація і життєві плани в багатьох випадках залежать від інформації, яку вони отримають на найбільш важливому етапі складного та суперечливого процесу професійного самовизначення.

4 січня 2024 року відбулась Профорієнтаційна зустріч із випускниками 9-11 класів КЗ "Первомайський ліцей №3 "Успіх" Первомайської міської ради Харківської області".

Мета заходу полягала у наданні інформативної підтримки абітурієнтам та допомоги із обранням професійного напрямку для майбутнього навчання.

Завідувач кафедри педагогіки, д.п.н., професор Руслан Сопівник на зустрічі детально охарактеризував особливості навчання за освітньо-професійною програмою 015.37 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології) та розкрив всі переваги здобуття вищої освіти у передовому закладі НУБіП України, який є провідним університетом аграрного сектору економіки України та за результатами рейтингу «ТОП - 200» входить у трійку лідерів столичних закладів вищої освіти.

Старший викладач кафедри педагогіки, провідний фахівець в галузі психології, педагогіки та лідерства доктор філософії Надія Діра у ході зустрічі траснформаційну психологічну гру, співавтором якої вона є, аби допомогти кожній дитині оцінити по-новому свій потенціал та зорієнтуватися на розвитку таких необхідних у сучасному світі навичок, як Soft skills. Майбутні вступники брали активну участь у інтерактивностях та обговоренні.

Під час заходу його учасники мали можливість дізнатися про інновації в освітній галузі та апробувати їх на собі. Зокрема, неабияку яку зацікавленість викликав алгоритм роботи з асоціативними метафоричними картинками.

Асистент кафедри педагогіки та секретар відбіркової комісії Василь Костинюк у свою чергу поділився працюючими лайф-хаками для вступу: про можливість якісної підготовки до складання вступних тестів на базі підготовчих курсів, про унікальні можливості, які надає участь у предметних олімпіадах НУБіП України. Ця інформація видалась дуже корисною, тому велику кількість запитань зі сторони слухачів не довелось чекати.

За можливість організації такої зустрічі хотілося б подякувати Тетяні Захаровій, провідній фахівчині освіти Харківщини, яка сприяла цій зустрічі.

Після зустрічі випускники школи запропонували кафедрі продовжити співпрацювати та з нетерпінням чекають на нові не менш цікаві заходи.

 

 

Асистент кафедри педагогіки
Костинюк В.С.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook