Завершено семестровий цикл відкритих лекцій на економічному факультеті

20 грудня 2023 року
     На економічному факультеті в листопаді було проведено 7 відкритих лекційних заняття науково-педагогічними працівниками факультету.
    2 листопада 2023 року кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки Лілія Ільків провела відкрите лекційне заняття з дисципліни «Вступ до фаху та соціальні комунікації» на тему: «Роль професії економіста в сучасному суспільстві» для 16 студентів 1 курсу ОС «Бакалавр» зі спеціальності 051 «Економіка» ОПП «Економіка підприємства».
   На відкритій лекції були присутні: завідувач кафедри економіки, д.е.н., професор Байдала В.В., заступник декана економічного факультету зі спеціальності «Економіка» к.е.н., доцент Нагорний В.В., д.е.н., професор Мірзоєва Т.В., к.е.н., доценти Степасюк Л.М., Суліма Н.М., Гуцул Т.А., к.е.н., асистент Рубан О.О. та відповідальна особа від факультету для здійснення контролю за якістю надання освітніх послуг, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування, доцент Костюк В.А.
     В цілому лекція к.е.н., доцента Ільків Лілії Анатоліївни пройшла в позитивному теоретично-практично-дискусійному форматі, була проведена на високому науковому і навчально-методичному ріні та отримала позитивні відгуки колег і студентів.
 
   3 листопада 2023 року кандидат економічних наук, доцент кафедри організації підприємництва та біржової діяльності Ольга Томашевська провела відкриту лекцію у дистанційному режимі з дисципліни «Організація агробізнесу» на тему: «Оцінка економічної ефективності підприємницької діяльності структур агробізнесу» для 24 студентів 3-го курсу ОС «Бакалавр» спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».
   На відкритій лекції були присутні: завідувач кафедри організації підприємництва та біржової діяльності, д.е.н., професор Ільчук М.М., к.е.н., доценти кафедри організації підприємництва та біржової діяльності Кириченко А.В., Коновал І.А., Фурса А.В, Березовська Л.О., Нікітченко С.О. та відповідальна особа від факультету для здійснення контролю за якістю надання освітніх послуг, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування, доцент Костюк В.А.
    Студенти відмітили насиченість розповіді викладача прикладами з реальної роботи підприємств та перебування в постійному контакті зі студентами, що допомагає досягти мети навчального процесу.
 
    6 листопада 2023 року кандидатом економічних наук, асистентом кафедри фінансів Максимом Клименко була проведена відкрита лекція на тему: «Персональне інвестування» для 25 студентів ОС «Бакалавр» 4 курсу з дисципліни загальноуніверситетського вибору «Управління приватними фінансами».
   На відкритій лекції були присутні: завідувач кафедри, професор Наталія Швець, професор Юлія Негода, доценти кафедри Інна Долженко, Олександр Лабенко, Лариса Олійник, Олена Лемішко, а також відповідальна особа від економічного факультету для здійснення контролю за якістю надання освітніх послуг, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування Вікторія Костюк.
    Відкрите лекційне заняття можна відзначити із практичної точки зору, адже було наповнене конкретними актуальними прикладами та широким переліком інвестиційного інструментарію та отримало позитивні відгуки.
 
    7 листопада 2023 року кандидатом економічних наук, доцентом кафедри статистики та економічного аналізу Аллою Чухліб була проведена відкрита лекція з дисципліни «Статистика» для 13 здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 051 «Економіка» ОП «Економіка підприємства», 2 курсу, присвячену питанням статистичного оцінювання і прогнозування соціально-економічних явищ і процесів.
   На лекції були присутні в.о. завідувача кафедри статистики та економічного аналізу, к.е.н., доцент Музиченко А.О., д.е.н., професор Лазаришина І.Д., д.е.н., професор Савчук В.К., к.е.н., доцент Воляк Л.Р., к.е.н., доцент Гузь М.М., к.е.н., доцент Куць Т.В., к.е.н., доцент Макарчук О.Г., к.е.н., доцент Симоненко О.І., к.е.н., доцент Шиш А.М. та відповідальна особа від економічного факультету для здійснення контролю за якістю надання освітніх послуг, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування, кандидат економічних наук, доцент Вікторія Костюк.
     Лекція була проведена на високому науковому і навчально-методичному рівні та одержала позитивні відгуки колег і студентів.
 
   10 листопада 2023 року кандидатом економічних наук, доцентом кафедри фінансів Зоєю Тітенко у дистанційному режимі була провела відкрита лекція з дисципліни «Державні фінанси і контроль» для 13 студентів 3 курсу ОС «Бакалавр» спеціальності 281«Публічне управління та адміністрування» освітньої програми «Публічне управління та адміністрування». Тема лекції – «Суть і функції державного фінансового контролю».
На відкритій л    екції були присутні: завідувач кафедри фінансів, доктор економічних наук, професор Наталія Швець, доктор економічних наук, професор кафедри Юлія Негода, доценти кафедри фінансів Інна Долженко, Лариса Олійник, Зоя Тітенко, асистент Світлана Войцехівська та відповідальна особа від економічного факультету для здійснення контролю за якістю надання освітніх послуг, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування, кандидат економічних наук, доцент Вікторія Костюк.
    Колеги та студенти відмітили високий професійний рівень лектора, жваву і цікаву подачу змісту лекції, уміле володіння матеріалом, стилістично правильне мовлення лектора, здатність зацікавлювати та активізувати роботу студентів.
 
    13 листопада 2023 року доктором економічних наук, доцентом кафедри фінансів Оленою Лемішко у дистанційному режимі була проведена відкрита лекція на тему «Комплексна оцінка фінансового стану підприємства» для 18 студентів ОС «Бакалавр» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» (3 курс) з дисципліни «Фінанси підприємств».
   На відкритій лекції були присутні: завідувач кафедри фінансів, доктор економічних наук, професор Наталія Швець, доктор економічних наук, професор кафедри банківської справи та страхування Любов Худолій, доценти кафедри фінансів Інна Долженко, Наталія Шевченко, Зоя Тітенко, відповідальна особа від економічного факультету для здійснення контролю за якістю надання освітніх послуг, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування, кандидат економічних наук, доцент Вікторія Костюк. Також, на лекції були присутніми гості кафедри фінансів НУБіП України: завідувач кафедри фінансів і банківської справи Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, доктор економічних наук, професор Лідія Костирко; доктор економічних наук, професор кафедри страхування, банківської справи та ризик-менеджменту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Антоніна Шолойко.
   Лекція була проведена на високому навчально-методичному рівні із застосуванням мультимедійних технологій, структурована за планом, доречно ілюстрована графічними і цікавими розрахунковими матеріалами, таблицями, схемами. В ході лекції подані методичні та практичні рекомендації щодо комплексної оцінки фінансового стану підприємств.
 
   21 листопада 2023 року кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів Юлія Біляк у дистанційному режимі провела відкриту лекцію з дисципліни «Корпоративні фінанси» на тему: «Власний капітал корпорації» для 14 здобувачів 3 курсу ОС «Бакалавр» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».
   На відкритій лекції були присутні: завідувач кафедри фінансів, доктор економічних наук, професор Наталія Швець, доктор економічних наук, професор кафедри Юлія Негода, доценти кафедри фінансів Інна Долженко, Лариса Олійник, Зоя Тітенко, асистент Світлана Войцехівська та відповідальна особа від економічного факультету для здійснення контролю за якістю надання освітніх послуг, в.о. завідувача кафедри банківської справи та страхування, кандидат економічних наук, доцент Вікторія Костюк.
    Студенти позитивно оцінили проведену лекцію, відзначили високий науковий і навчальний рівень володіння матеріалом, різноманітність методів і прийомів його подання.
 
     Середній бал оцінювання якості проведення відкритих лекцій викладачами за 100-бальною шкалою становив 97%; 98%; 97%; 98%; 97%; 98%; 98%, а студенти оцінювали за 50-бальною шкалою і середній бал становив 49; 50; 49; 50; 48; 49; 50%, що є високим показником. Лекції були проведені на високому, методичному рівні з використанням сучасних технічних засобів навчання.
  Перед лекціями всі викладачі розмістили на дошці оголошень та на сайтах кафедр тему, місце та час проведення лекцій: https://nubip.edu.ua/node/136301, https://nubip.edu.ua/node/135969, https://nubip.edu.ua/node/136656, https://nubip.edu.ua/node/136550, https://nubip.edu.ua/node/136884, https://nubip.edu.ua/node/137027, https://nubip.edu.ua/node/137579.
  Після проведення усіх лекцій відбулося обговорення результатів на засіданнях кафедр та оприлюднено на сайті університету https://nubip.edu.ua/node/137916, https://nubip.edu.ua/node/136715, https://nubip.edu.ua/node/136782, https://nubip.edu.ua/node/136998, https://nubip.edu.ua/node/137235, https://nubip.edu.ua/node/137390, https://nubip.edu.ua/node/137774.
      Всі анкети викладачів та студентів були проаналізовано та передано до навчальної частини.
 
 
Вікторія Костюк,
відповідальна особа від економічного факультету
для здійснення контролю за якістю надання освітніх послуг

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook