Спортивне орієнтування – закінчення сезону 2023 року

5 січня 2024, 23:59
м. Київ

    Закінчилася осіння сесія у студентів і викладачі кафедри фізичного виховання підвищують власну кваліфікацію зі спортивного орієнтування беручи участь у різноманітних змаганнях, семінарах, займаються методичною роботою.
 
    22-24 грудня 2023 року в місті Києві проведено зимовий чемпіонат України зі спортивного орієнтування і відкрита першість Федерації спортивного орієнтування України. Змагання планували проводити на лижах, проте сніг розтанув і спортсменам довелося змагатися бігом. У змаганнях серед ветеранів по групі Ч60  В’ячеслав Пархоменко – старший викладача кафедри фізичного виховання зайняв 2 місце на спринтерській дистанції, 4 місце на дистанції масстарту, 4 місце на подовженій дистанції.
   
 
 
   Готуючись до чемпіонату України 10 і 17 грудня 2023 року проведено чемпіонат міста з орієнтування на лижах де В’ячеслав зайняв два перших місця у змаганнях серед ветеранів по групі Ч50.
 

   Федерація спортивного орієнтування України провела в Києві 22-25 грудня Всеукраїнський семінар суддів та організаторів змагань з підготовки та організації змагань зі спортивного орієнтування. Учасники семінару В’ячеслав Пархоменко і Олександра Пархоменко успішно виконали тести на знання прави спортивних змагань зі спортивного орієнтування і отримали сертифікати з підвищення кваліфікації.
 
   22 грудня 2023 року в НУБіП України видано методичні рекомендації для самостійної роботи студентів зі спортивного орієнтування. Автори В’ячеслав Пархоменко і Олександра Пархоменко.
 
   В кінці грудня редакція Наукового часопису НПУ ім. Михайла Драгоманова прийняла до друку статтю англійською мовою про розвиток спортивного орієнтування у приміщеннях в Україні під час війни Developing orienteering in Ukraine during state of war, indoor orienteering. Автори Vyacheslav Parkhomenko, Vasyl Berezovskyi, Oleksandra Parkhomenko.
 
  Прослухали курс лекцій з академічної доброчесності для НПП, виконали тести та отримали сертифікати
 
  З метою популяризації міських змагань зі спортивного орієнтування під егідою Міжнародної федерації орієнтування проводяться змагання в різних країнах світу для сильніших елітних спортсменів світу, організатори змагань запрошують на ці змагання по 1-2 елітних спортсменів з провідних країн світу, які є лідерами в спортивному орієнтуванні. 31 грудня 2023 року в місті Шанхай Олександра Пархоменко зайняла 4 місце на дистанції міського спринту, всього 3 секунди програвши 3-му місцю, що є кращим результатом українських жінок на цих змаганнях з 1996 року.
 
   А на наступній дистанції лександра все ж змогла вибороти 3 призове місце!
   Після змагань Олександра брала участь у міжнародній on-line конференції на якій презентували нову комп’ютерну гру зі спортивного орієнтування і спортивної радіопеленгації, під час конференції Олександра розповіла про розвиток спортивного орієнтування в Україні під час війни, програму Президента України «Пліч-о-пліч» затверджену наказом Мінмолодьспорту України 8 грудня 2023 року згідно якої будуть проведені змагання зі спортивного орієнтування для школярів 4-8 класів, змагання пройдуть в 4 етапи: з 20 січня до кінця лютого – в усіх школах України, в березні – районні змагання, на третьому етапі пройдуть змагання на першість міст серед кращих команд шкіл районів, склад команди 6 хлопців і 6 дівчат і у травні – фінальні змагання в Києві серед команд переможців міських змагань.
 
   Отже готуємося до насиченого весняного навчального семестру і нових спортивних змагань.  
   

 

Микола Костенко
завідувач кафедри фізичного виховання
В’ячеслав Пархоменко
відповідальний за підготовку спортсменів секції
спортивного орієнтування
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook